Geen categorie

Stoere jongens knutsels….

Laat ik in mijn vorige blog nog vallen dat ik een hekel heb aan knutselen, komt er daarna een artikel online over stoere jongensknutsels. Ik had een dagje samen met Lars en ik besloot die ‘ongelofelijke slechte knutselmoeder’ even in de koelkast te parkeren. Ook deze mama kan best iets in elkaar freubelen.

Ik deed mijn zoektocht op Pinterest en kwam twee leuke knutselwerkjes tegen. Sara heeft voor haar verjaardag super veel knutselspullen gekregen dus we hadden genoeg in huis. Het eerste knutselwerkje is een stoer vliegtuig gemaakt van een lege petfles.

De afbeelding hierboven is het origineel. Dit moet ik toch ook kunnen. En Lars zag het ook helemaal zitten.

Wat heb je voor dit vliegtuig nodig?

  • Lege petfles
  • Gekleurd karton
  • Gekleurd papier
  • Plakband
  • Lijm
  • Schaar

Hoe maak je dit stoere vliegtuig?

1. Kies een kleur voor de romp van je vliegtuig. Wij kozen voor de kleur wit. Rol dit papier om de lege fles en zet het vast met plakband.

2. Teken de vorm van de staart op een kleur karton en knip de vorm uit. Plak de staart op de achterkant van je vliegtuig. Ik heb dit anders gedaan zoals hierboven. Gebruik je fantasie zou ik zeggen😉

3. Knip twee reepjes papier van ongeveer 2 cm breed en maak hier rolletjes van voor de propellors. Zet de rolletjes vast met plakband en plak ze met lijm vast op het vliegtuig.

4. Voor de vleugels teken je twee keer de vorm op gekleurd karton. De kleurkeuze is aan jezelf. Wij kozen voor rood. Knip ze uit en vouw een randje om als plakrandje. Plak ze boven de propellors.

5. Als laatste maak je van twee ijsstokjes de voorpropellor van het vliegtuig. Plak deze vast met lijm.

Hierna vond Lars dat het vliegtuig wel klaar was. Hij heeft het geduld van zijn moeder, zeg maar niet😁! Het is natuurlijk leuk om nog raampjes te knippen of het vliegtuig gewoon leuk te versieren.

Het tweede knutselwerk wat wij maakten was een bootje van ijsstokjes.

Wat heb je nodig?

  • Heel veel ijsstokjes (Action)
  • Lijm
  • Versiering zoals stickers, veren, vilt e.d.

Hoe maak je het?

1. Pak twee ijsstokjes en smeer ze in met lijm. Bouw nu een vlot van ijsstokjes in de kleur die jouw kind fantastisch vindt. Lars koos twee kleuren.

2. Verstevig de onderkant door het vlot wat hoger te maken met extra ijsstokjes.

3. Zet een streep lijm op je vlot en plak daar twee ijsstokjes op zijn kant met 1 ijsstokje omhoog wat dienst doet als mast. Laat dit een paar minuten drogen.

4. Maak een zeil van gekleurd karton en laat je kind het zeil versieren. Lars koos hier voor veren en maakte er een Indianenboot van.

 

Omdanks dat ik geen knutselmama ben vond ik het leuk om zo samen bezig te zijn. Echt iets voor in de vakantie. En ze zijn best goed gelukt toch voor een eerste project?

Ik ben benieuwd, knutsel jij graag met je kind? Ik lees het graag bij de comments!

Liefs,

Patricia

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.