Beauty

Termen die je als curly girl echt moet weten

Ik ben weer helemaal terug in de wereld van de curly girl methode. Ik vind het oprecht leuk om uit te zoeken wat ik kan doen om mijn krullen nog mooier te krijgen. Toen ik net begon kwamen er termen voorbij waar ik nog nooit van gehoord had. Nu ik iets meer gevorderd ben weet ik een aantal termen die jij als beginner echt moet weten. Lees je gezellig mee?

Termen die je als ‘curly girl’ echt moet weten

Final wash

Dit is eigenlijk je haar ontdoen van alle rommel. Heb je je haar altijd gewassen met shampoo en conditioner met sulfaten, siliconen en parabenen, en wil je starten met de cg methode? Dan doe je eerst een final wash.  Hier gebruik je een shampoo voor met sulfaten.  Dit is de laatste keer dat je je haar wast met shampoo met sulfaten en gebruikt deze dus ook maar eenmalig. Een voorbeeld van zo’n shampoo is Europrofit van Kruidvat.

Co. Wassen

Dit is een afkorting van conditioner washen. Dit betekent dat je je haar enkel en alleen Nog maar met conditioner wast. Je gebruikt geen shampoo meer. Dit is overigens voor iedereen persoonlijk en ligt aan je haar eigenschappen. Je kunt je haar nog wel wassen met shampoo maar zorg wel dat deze cg proof is. Ik doe bijvoorbeeld alleen aan co. Washen.

Roots

Deze is eigenlijk heel simpel. Dit zijn de wortels van je haar. Of dat wil zeggen het begin waar je krul begint. Dus hoor je een curly girl over haar roots dan heeft ze het gewoon over de hoofdhuid en beginnende krul.

Root Clipping

Deze ken ik ook nog maar sinds kort. Er bestaan speciale clips die je in je haar doet tijdens het drogen van je haar. De bedoeling hiervan is dat je volume creëert of je wilt bijvoorbeeld een bepaalde krul een juiste kant uit laten vallen. Deze clips zijn dan ideaal om dit effect te bereiken. Ik heb root clipping zelf nog nooit geprobeerd maar ik kan mij voorstellen dat het goed kan helpen.

Cast

De cast is eigenlijk de hard geworden gel in je haar. Als je je haar hebt gestyled gebruik je als laatste een cg gel of cg mousse. Dit houd je krullen in vorm zeg maar. Als dit is hard geworden knijp je als het ware die gel (cast) eruit. Dit kun je doen met je handen, een t-shirt of een satijnen doek. Het is maar net wat je gewend bent. Ik gebruik altijd een katoenen t-shirt om de cast eruit te knijpen. Daarna houd je als het goed is gedefinieerde krullen over.

Scrunchen

Scrunchen is eigenlijk knijpen in je krullen. Je gebruikt dit heel veel tijdens de cg routine. Na het wassen scrunch je de krullen weer in model. Na elke toegevoegd product scrunch je de krullen eigenlijk zoveel mogelijk om je natuurlijke krul weer naar boven te halen. Als je haar eenmaal aan het drogen is, blijf er dan af. Ik weet uit ervaring dat dat heel moeilijk is maar anders maak je je krullen juist weer kapot en dat zou zonde zijn van al het werk.

Refreshen

Dit is je krullen weer in model brengen zonder dat je het weer helemaal wast. Dus na wasdag heb je refresh dag 1. Het ligt maar net aan je haar na hoelang je kunt en wilt refreshen. Ik merk dat ik na dag drie echt mijn haar moet uitspoelen  onder de douche. Om alle producten er goed uit te spoelen. Anders worden mijn krullen plakkerig en vet. Heb ik geen tijd om mijn haar uit te spoelen dan draag ik omhoog in een knot.

Pineapple

Als je gaat slapen wil je je krullen natuurlijk in shape houden. Het beste wat je dan kunt doen is je haar helemaal omhoog dragen in een losse staart of knot op je hoofd. Zorg ervoor dat je het elastiek er maar een keer omheen draait. Anders gaan je krullen er alsnog aan. Doordat je de krullen bovenop je hoofd draagt slaap je er niet op en blijven ze mooi intact. Je hoofd met die krullen bovenop hebben iets weg van een ananas. Vandaar de naam.

Heb jij als curly girl nog toevoegingen aan het lijstje?

Liefs,

Patricia ❤

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest in You tube?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.