The Mumlife Raw Tag: Het eerlijke moederschap

Ik zag deze Tag voorbij komen op de blog van Saskia van Twinkelbella. Eerlijke vragen over het moederschap. Ik wind er geen doekjes om en ook ik geef  de eerlijkste antwoorden op de vragen in deze eerlijke tag. Ik weet niet van wie deze Tag oorspronkelijk is. Lees je weer mee?

Bron afbeelding: Pixabay

Beschrijf jouw dag als moeder vandaag in een woord en leg kort uit.

Hectisch, maar wel in positieve zin. De dagen dat ik vrij ben vind ik het meevallen maar op de dagen dat ik ook werk, kan het best hectisch zijn op een dag. Ik ren van hot naar her en probeer alles in goede banen te leiden. En meestal lukt dat ook nog. Dan ben ik aan het einde van de dag toch best weer trots. En ja dat die berg wasgoed er dan nog ligt kan mij dan niet zo veel meer schelen.

Wat is het meest uitdagende gedeelte om te connecten met andere moeders?

Ik weet niet wat daar echt uitdagend aan moet zijn. Ik denk dat als je kinderen eenmaal naar de basisschool gaan, je er niet echt meer omheen kan. Je krijgt automatisch contact met andere moeders omdat je staat te wachten met z’n allen om je zoon of dochter op te halen. Omdat ze bij elkaar willen spelen. Zo vraag je telefoonnummers en heb je automatisch contact. Ook de zwemles is een ideaal moment om te contacten met andere moeders en vaders. Ik vind het altijd wel gezellig en met de een klikt het beter als met de ander. Maar dat is logisch. Ik ben een persoon wat makkelijk met anderen praat. Dat is misschien wel weer een voordeel.

Deel een vreselijk poepmoment, die hebben we allemaal.

Jeetje dat is wel al lang geleden. Dat was bij Sara toen ze echt nog heel klein was. Ik denk drie maanden. Ik haalde haar uit bedje en ze zat van onder naar boven helemaal onder de dunne smurrie. Van die gele. Ik denk dat je wel weet wat ik bedoel. De enige oplossing is dan in bad en heel goed wassen.  En als ze dan weer heerlijk schoon zijn die baby’tjes heerlijk!

Hoe ga je om met publiekelijke driftbuien van je kind(eren)?

Dat vind ik persoonlijk best lastig. Maar gelukkig gebeurd het niet dagelijks. Ik heb de cliché supermarkt terror wel meegemaakt helaas. Het was met Lars en hij wilde niet luisteren. Hij was aan het racen met zo’n mandje op wieltjes. Ik had hem al drie keer gewaarschuwd maar meneer was echt niet van plan om te stoppen. Ik werd boos en dan maakt het mij echt niet uit of ik in de supermarkt sta of niet. Al pakkend de rest van de boodschappen liep ik met een huilend kind achter mij aan en niet zacht, nee brullen door heel de winkel. Op een gegeven moment kreeg ik ook nog te horen van mensen ‘ hoort die bij jouw’ Ja die hoort bij mij ja! Dus openbaar of niet ik ga niet ineens toegeven.

Eerlijk: Hoeveel schermtijd heeft jouw kind?

Ja dat is eigenlijk heel verschillend. In de winter wat meer dan in de zomer. Maar gemiddeld denk ik ‘s ochtends een kwartiertje en ‘s avonds een uurtje. Is dat veel. Ik denk dat het wel meevalt. En ja natuurlijk zijn er uitschieters bij in de vakantie en met heel slecht weer. Maar we kunnen dan ook gerust een spelletje doen.

Wat is jullie makkelijke go to avondmaaltje wat jullie (te vaak) eten?

Ik denk toch wel chinees. Makkelijk en de kids zijn dol op bami. Maar wel halen het niet heel vaak. In het weekend willen we wel makkelijk eten en vooral op Zaterdag. Dan maken we een broodje hamburger of soep met broodjes.

Heb je vandaag geschreeuwd, gehuild of het moeilijk gehad vandaag?

Nog niet want het is nog ochtend. Maar natuurlijk heb ik die momenten als moeder ook. Als ik geschreeuwd heb tegen mijn kinderen voel ik mij daarna altijd super schuldig. Tja wij mama’s zijn ook maar mensen en soms kunnen ze het bloed onder je nagels vandaan halen. Zeker als het avond is en iedereen is moe van de dag. #maarjekrijgterzoveelvoorterug. 😉

Wat was het beste moment vandaag als moeder?

We werden wakker en dan heerlijk mijn kinderen knuffelen. Niets fijner om ze te knuffelen als ze nog zo rozig zijn van de slaap. En dan die lachjes omdat ze het zelf ook fijn vinden. En als ze dan nog even lekker bij papa in bed kruipen terwijl ik mij douche en aankleed. Dat moment was vandaag onvergetelijk.

Wat is je geheime guilty pleasure om je zelf te belonen als moeder?

Absoluut sporten en de sauna. Ik sport nu sinds een maand twee keer in de week en zit zoveel beter in mijn vel. Daarna pak ik nog de sauna en ik voel mij echt als herboren. Ook een dagje wellness doet zo veel voor mij. Ontspanning even niets hoeven is voor mij het geheim om een leukere mama te zijn.

Hoe vaak ervaar je schuldgevoelens als moeder?

Ik heb mij zo vaak schuldig gevoeld. Zeker in de tijd dat ik een postnatale depressie had.  En nog steeds. Als ik weer eens last heb van PMS. Dan kan ik soms heel fel reageren terwijl ik dat helemaal niet zo wil en bedoel. Ik voel mij achteraf soms dan een waardeloze moeder. Terwijl ik weet dat het niet zo is hoor. Gelukkig weet ik een manier om het te doseren als ik mij zo voel en het uit te spreken. Maar soms is het best lastig hoor die buien.

Deel een ding over het moederschap waar meer over gepraat en gedeeld zou moeten worden.

Voor mij persoonlijk is dat zeker de postnatale depressie. Ik heb het helaas zelf mogen ervaren en niet alle mama’s hebben nu eenmaal die roze wolk na de bevalling. Er moet ook niet zo veel nadruk gelegd worden op die roze wolk. Iedereen ervaart het anders en als het er niet is dan niet. Ga elkaar niet veroordelen en kom voor je gevoel uit.

Ik vond dit een bijzondere tag om in te vullen, zo oprecht en eerlijk en gewoon zo hoe het moederschap kan zijn. Mooi, indrukwekkend, liefdevol, maar ook zeker zo af en toe best heel zwaar.

Ken jij deze Tag al en wat vind jij het mooiste of zwaarste aan het moederschap?

Liefs,

Patricia

 

 

 

 

Comments

  1. Huismama says:

    Mooie tag, prachtige antwoorden! Het valt me wel eens zwaar dat die van ons zo weinig slaap nodig hebben…Het mooiste vind ik dat je de wereld weer leert zien en ervaren als kind.

  2. Patricia Patricia says:

    Mooi gezegt en ook helemaal mee eens. Tja slaap tekort is zeker wel een dingetje waar ik ook slecht tegen kan. Gelukkig zijn het fases😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.