Tien dagen verlof voor de papa’s in plaats van twee…

Vandaag was het onderwerp in het nieuws. De verlofdagen van de vaders na de bevalling. In de huidige situatie is het nog steeds zo dat kersverse papa’s maar twee betaalde verlofdagen krijgen. De Europese commissie wil dit verhogen naar tien betaalde verlofdagen.

Daarmee staat Nederland onderaan in de ranglijst van verlofdagen voor vaders in Europese lidstaten. Demissionair minister Asscher (Sociale Zaken) wilde het aantal verlofdagen verhogen naar vijf, maar de VVD zag daar niets in. Het plan lijkt daarom niet door te gaan. De Europese voorstellen kunnen daar wellicht verandering in gaan brengen. Bron: Trouw

Wat vind ik hier van?

Ik vind het heel goed dat het verlof van de vaders eventueel verlengd gaat worden naar tien dagen.  Twee dagen is gewoon veel te kort om te wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Niet alleen voor de moeder maar ook zeker voor de vader. Na twee dagen wordt er van de kersverse papa verwacht dat hij gewoon maar weer aan het werk gaat, alsof er niets gebeurd is. Ik vind dat behoorlijk snel.

Ook vaders kunnen soms moeilijk wennen aan de vaderrol en ook zij moeten hier in groeien. Laat ze dan in ieder geval een betere binding met hun kindje krijgen door het verlof te verlengen. Zo groeit de vader in kwestie niet alleen beter in de vaderrol, maar ook als gezin, want je bent immers ineens met z’n drietjes of viertjes.

In mijn situatie was het zo dat Pascal ook nog wat vakantiedagen opnam en hij langer bij beide kindjes was dan de twee officiële verlofdagen. Ik was daar heel blij mee en kan het iedereen aanraden. Natuurlijk is er de kraamhulp maar dat is toch niet hetzelfde. Je wilt gewoon als gezin rustig aan wennen aan de nieuwe situatie. Dus ik ben zeker voor.

Wat vind jij van dit voorstel? Tien verlofdagen of toch houden bij twee? Laat het mij weten in de reacties.

Liefs,

Patricia

 

 


1 thought on “Tien dagen verlof voor de papa’s in plaats van twee…

  1. Avatar

    Vlijtig Liesje Beantwoorden

    Ik denk dat die 10 dagen er moeten komen. Maar ik dacht dat dit voorstel net weer was afgeschoten….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.