Tips om mijn werkdag productief door te komen!

Nu ik voor het merendeel thuis werk, merk ik dat het een groot verschil is,  in vergelijking als op een kantoor of op een andere locatie. Je hebt niemand boven je staan en je kunt het werk indelen zoals je wilt. Dat is natuurlijk een groot voordeel, althans dat vind ik wel. Zeker met jonge kinderen. Ik heb toch wel een paar dingen waar ik niet van moet wijken, wil ik een thuiswerkdag productief doorkomen. Vandaag deel ik ze met je.

Tips voor een pruductieve werkdag

1. Kleed je aan alsof je de deur uit moet.

Dit is voor mij vanzelfsprekend omdat ik sowieso de kinderen moet wegbrengen naar opvang en school. Ik ben niet zo’n type dat in joggingbroek, en als Toos make-uploos op school aankomt. Ik voel mij dan niet echt wakker worden en ik kan dan zeker niet fris aan mijn werkdag beginnen. Dus mooie kleertjes aan make-upje op en go for it!

2. Maak de avond ervoor een to do list.

Dit is een heikel punt waar ik echt aan moet voldoen. Als ik hier in verzaak, dan is het chaos in mijn hoofd. Ik ga dingen doen maar ik heb geen efficiënte volgorde. Ook maak ik taken niet af en wordt snel afgeleid door andere zaken. Met mijn to do list voor mijn neus ga ik taak voor taak mijn lijstje af. Wegstrepen is fijn en geeft mij rust in mijn hoofd. Als alles is gedaan geeft dat voor mij een heel voldaan gevoel.

3. Neem genoeg pauzes

Dit is een valkuil waar ik vaak in trap. Dan ben ik zo druk en geconcentreerd ergens mee bezig, dat ik gewoon vergeet pauze te nemen. Dit doe je voor een baas ook niet toch? Wat ik heel fijn vind is om even naar buiten te gaan. Desnoods even een frisse neus op het balkon, of in de tuin kan natuurlijk ook. Het maakt je wakker en je bent daarna weer opgeladen om verder te gaan. Wat ik ook niet meer doe is lunchen achter de laptop. Ik neem echt mijn moment aan de eettafel.

4. Ga zo af en toe buiten de deur werken.

Ik heb sinds kort een heerlijke werkplek aan huis, maar toch is het maar stil en alleen. Ik merk dat ik soms toch behoefte krijg aan mensen om mij heen. Ik pak al mijn spullen en verhuis lekker naar mijn favoriete hotspots.  Lekkere koffie, lekkere broodjes, mensen om mij heen, laat de werkdag maar komen!!! Daarna kun je weer gemotiveerd achter je eigen bureau kruipen.

5. Zorg dat je werkplek opgeruimd is.

Dit lijkt ook vanzelfsprekend maar toch kan het al snel chaos zijn op je bureau . Ik probeer dan ook altijd mijn bureau recht te trekken na een dag werken. Ik werk met sticky notes en kan gemakkelijk alles terugvinden van facturen tot mijn aantekeningen. Wat ik nog wel wil toevoegen is een kast met al mijn mappen.

6. Zet een waterfles op je bureau

Dat water drinken goed voor je is, is niks nieuws. Zet dus een fles op je bureau om je vocht aan te vullen. Koffie is onmisbaar tijdens een werkdag, maar ontrekt ook een hoop vocht uit je lichaam. Geen goede waterdrinker, zoals ik? Voeg dan lekkere en gezonde ingrediënten toe zoals munt en citroen. Met genoeg vochtinname kun je je beter concentreren en dat resulteert weer in een productievere werkdag!

7. Zorg dat je ongestoord door kunt gaan

Niks is irritanter dan dat je gestoord wordt als je net lekker in je werk zit. Ik heb in het begin vaak de fout gemaakt dat ik de laptop open klapte bij mijn kinderen. Niet doen, het heeft geen zin want om de haverklap kun je opstaan. Ik raak daar gefrustreerd van en werk dus alleen als het ook echt kan. Als de kinderen op school en opvang zijn of in de avond.

Heb jij nog aanvullende tips? Ik lees het graag in de comments!

Liefs,

Patricia

 

Afbeelding: Unsplash

Comments

 1. Daisy says:

  Een waterfles heb ik altijd op mijn bureau staan. Zo vergeet ik niet voldoende te drinken. Thuis vergeet ik dat wel, merk ik!

  1. Patricia Patricia says:

   Ja water is heel belangrijk 😊. Ik voel mij daar zo beter door!

 2. Naomi says:

  Hallo meid,

  Echt wel interessant tips die je kan lezen op jouw blog meid.

  Liefs Naomi <3

  1. Patricia Patricia says:

   Dank je wel wat lief😊

 3. Handige tips! Werken met de laptop op schoot als mijn kleine in de buurt is is inderdaad ook niet altijd makkelijk.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…… en er was lichtMy Profile

 4. Interessante tips!
  Bewegen, pauzes nemen en regelmatig water drinken vind ik heel belangrijk.

  1. Patricia Patricia says:

   Ja heel belangrijk, daarna ben je weer lekker fris!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.