Persoonlijk

Toffe ‘things to do’ om die herfst en winter door te komen

De herfst en winter zijn niet bepaald mijn favorieten seizoenen.  Ik houd niet van opstaan in het donker en dat de dagen korter worden maakt dat ik sneller humeurig ben. Er komt gewoon minder uit mijn handen rond die donkere periode. Natuurlijk is er ook een hoop gezelligheid zoals Sint en Kerst. Maar de maanden januari en februari mogen van mij zo snel mogelijk voorbij zijn.

Om niet de hele tijd maar te meuren onder een dekentje op de bank ga ik dit jaar eens wat voorzorg regelen.  Een lijst met dingen die ik aankomende herfst en winter nu echt eens wil doen. Een dipje, niet voor mij met deze toffe things to do!

Toffe ‘things to do’ aankomende herfst en winter

Mijn huis winterklaar maken

Dit is echt een project voor de herfstvakantie.  Leuke, gezellige tafereeltjes en hoekjes maken in de woon en slaapkamer. Ik heb nog wel wat frutsels liggen in de kast maar misschien dat ik toch nog even langs Action moet. Als we dan toch binnen vertoeven, dan maar zo gezellig mogelijk.

Eindelijk eens een sjaal of deken breien.

Ja ik weet het, oubolligheid ten top. Maar ik houd van die kneuterige dingen zoals breien en haken. En vorig jaar had ik dit voornemen ook. Typisch mij, tig bollen wol en breinaalden kopen om het weer een jaar te laten verstoffen in de kast. Dit jaar gaat het er echt van komen, ik ga iets haken of breien.  Wish me luck😂!!

Een bezoekje Winter Efteling

Al langer willen we met de kindjes naar de Efteling. De Winter Efteling lijkt mij fan nog net een tikkeltje gezelliger. Zooo benieuwd wat de kindjes daarvan vinden.

Een hele dag besteden aan koken

Ik vind koken alleen maar leuk als ik er veel tijd voor heb. De avonden ‘even snel iets gezonds in elkaar flansen ‘ tel ik uiteraard niet mee. Een dag alleen maar lekker bezig zijn met favorieten recepten, manlief erbij, kindjes lief spelen, wijntje, is dit realistisch mmm we gaan ervoor deze winter🙈. Oh en daarna alles fotograferen voor insta en blog.

Mij bezig houden met FOOD fotografie.

Om maar even in te haken op vorig puntje. Foto’s maken vind ik echt een toffe hobby. Ik maak graag foto’s van mensen, maar ook een mooie flatlay kan ik waarderen. Food is hier uitermate geschikt voor. Een fijn klusje met de laptop op schoot en een beker warme pumpkin latte.

Ja pumpkin latte, deze thuis zelf namaken

Een recept van pumpkin latte opzoeken en deze zelf namaken. Yaammmy iets herfstigers bestaat niet.

Halloween vieren met de kids en een keer zo’n pompoen uithollen.

Dit jaar vieren wij Halloween en daar hoort natuurlijk zo’n eng pompoenhoofd bij. Geen idee hoe ik dit moet aanpakken maar Google en YouTube gaan mij zeker helpen.

Chocolade Fonduen

I love it!! Kan mij niet zoet genoeg zijn. Cheaten mag niet waar? Veel vers fruit kopen en lekker in die chocolade dopen. Ben je meer van hartig dan is kaasfondue ook echt winters!

Schaatsen

Ook dit is voor mij heel lang geleden. Vorig jaar kwam er niet van maar dit jaar wil ik toch echt een keer op die ijzers gaan staan. Hopelijk wil de natuur een handje helpen en anders is de ijsbaan op de kerstmarkt ook prima.

Mijn slaapkamermuur schilderen.

Dit is ook een project voor aankomende tijd. Ik moet wel want er staat een samenwerking op het programma waarin mijn slaapkamer de hoofdrol speelt. Ook een leuk klusje voor in de herfstvakantie!

Aan de slag met de purpuzplanner

Plannen gaat mij al iets beter af sinds er meer structuur is. Nu ik de purpuzplanner heb binnengekregen (#spon) ben ik heel benieuwd hoe mij deze gaat helpen in 2020. Binnenkort een artikel online over deze planner en hoe ik deze ga verweven in mijn leven als werkende moeder.

Een bos of strandwandeling maken

Dit kan ook zeker in de herfst of de winter. We zijn gek op het strand, ik kom tot rust en kan mijn hoofd leegmaken. De kinderen vinden het gelukkig net zo fijn als wij. Ook het bos is een rustgevende plek. Ik houd gewoon van de natuur in al zijn seizoenen. klinkt dit poëtisch of niet haha.

Heb jij nog aanvullingen?

Liefs,

Patricia

Volg je mij al op Facebook, Instagram en Pinterest?

 

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.