Twee gave nieuwe items in de woonkamer…

Elke keer zeg ik dat mijn woonkamer af is maar toch vind ik altijd nog wel een hoekje of een plekje waar iets mist of waar ik nog iets neer wil zetten. Zo hadden wij ook nog een lege plek naast onze buffetkast en naast de eettafel konden wij ook nog wel opvulling gebruiken. Pascal en ik zijn altijd wel een beetje aan het schuiven in onze woonkamer. Wij houden gewoon van afwisseling in ons interieur. 

Ik vind het zelf heel tof om een bepaalde look te creëren in mijn woonkamer. Het hoeft voor mij niet persé allemaal één en dezelfde stijl te zijn. Je kunt eindeloos variëren en zo je eigen look creëren en persoonlijkheid uitstralen. Het contrast tussen twee woonstijlen maakt je interieur juist interessant en onvoorspelbaar. Een interieur met een eigen verhaal.

Mix en match

Het mixen van woonstijl begint meestal doordat je wat oudere spullen hebt staan en daar komen dan modernere items bij. Vaak zie je van te voren in je hoofd wel of dit een passend geheel is of niet. Een industriële look kan bijvoorbeeld heel goed samen met antieke meubels. Denk aan de kringloopwinkel of een echte antiekzaak als je meer te besteden hebt.

Zo hebben wij ook een vrij oude buffetkast staan in onze woonkamer. Naast de buffetkast hadden wij nog een lege hoek. In de decembermaand stond daar de kerstboom. De boom vulde mooi dat lege gat op. We waren al een tijdje op zoek naar een mooie lamp voor in die hoek. Ook bij de eettafel was het altijd een donker gat. Ook daar miste nog de juiste verlichting.  Mijn voorkeur ging uit naar een mooie driepootlamp.

Industrieel of toch meer klassiek? Ik was er nog niet helemaal uit. Totdat ik op Directlampen.nl terecht kwam. Bij Directlampen.nl is er volop keuze uit veel diverse lampen. Je kunt er terecht voor wandlampen, vloerlampen, hanglampen en tafellampen. De collectie bestaat uit met zorg geselecteerde merken zoals: Steinhauer, Light & Living, Anne, Globo of Bronq. Welke ruimte je ook wil aanpakken in je huis. Hier kun je zeker een passende lamp vinden voor elk interieur.

Industrieel

Mijn eerste keuze ging uit naar een industriële lamp. Deze lamp dacht ik eerst op mijn kantoor te zetten maar hij kwam veel beter tot zijn recht in onze woonkamer.

De lamp maakt ons interieur een stukje stoerder. Wat ik heel tof vind is het soort licht wat uit de lamp schijnt. Het glas aan de voorkant van de lamp is mat, zodat je een mooi en sfeervol effect krijgt in de avond.

Het geeft precies een goed licht bij ons in de woonkamer. Deze hoek was namelijk altijd te donker naar ons zin en het belicht ook nog eens goed onze wereldkaart aan de muur.

Klassiek en strak

Ook houd ik van een klassieke stijl als het om lampen gaat. Stoer kan heel goed samen met klassiek en strak. Weer kon ik goed slagen en vond een mooi exemplaar met een stijlvolle driepoot eronder. Deze lamp heeft een mooie grijze kap wat mooi matcht met onze zwarte booglamp. Wat ik heel fijn vind aan deze vloerlamp is dat het snoer extra lang is. We konden het snoer dus mooi wegwerken achter onze buffetkast. Ik ben superblij met het resultaat. De juiste lamp maakt je interieur gezellig, huiselijk en af.

 

Welke woonstijl is jouw favoriet? Ik ben heel benieuwd, laat het weten in de comments.

Liefs,

Patricia

Ps. volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

#Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.