Food Persoonlijk

Mijn tweede passie | Waarom ik zo’n liefhebber ben….

Naast mijn passie bloggen heb ik zeker nog wel een tweede passie. Vanaf het moment dat ik werkzaam was in de gastronomische wereld was ik geïnteresseerd en gefascineerd door wijn. Mijn allereerste glaasje wijn dronk ik toen ik zeventien jaar was. De meeste jongeren beginnen dan met een glaasje zoete witte wijn. Mijn aandacht was meer gevestigd op droge witte wijn. 

Ik kon echt uitkijken naar dat glaasje heerlijke wijn na een drukke avond toentertijd tijdens mijn horeca bijbaantje. Dat was overigens ook mijn allereerste horecabaantje. Omdat ik het zo leuk vond ik de horeca ben ik niet lang daarna gestart met mijn opleiding basis en zelfstandig gastvrouw. In de loop van  mijn opleiding ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in het proces wat wijn maken heet. Ik behaalde snel mijn diploma en was natuurlijk super trots op mezelf.

Ik mag mezelf geen vinoloog noemen, maar ik zal niet ontkennen dat het nog een puntje is voor op mijn bucketlist. Als je eenmaal de kans hebt gekregen om ook nog de mooiste wijngebieden te mogen bezoeken en ook echt met eigen ogen ziet hoe het proces van wijn maken in zijn werk gaat, kun je niet anders dan enthousiast worden. Het gebied Champagne, de Elzas, Chablis en Bougogne, ik heb de gebieden mogen zien en ervaren. Het zijn prachtige gebieden met elk hun eigen charmes.

Nu ik sinds kort weer mijn comeback heb gemaakt in de gastronomische wereld, is mijn passie des te meer aangewakkerd. Ik wil mijn kennis nog meer verbreden want ook in de wijnwereld blijft de tijd niet stil staan. Van nieuwe druivenrassen tot een nieuw proces van wijn maken. Dat maakt het juist zo leuk en interessant. Achter elke wijn zit een mooi verhaal.

Wat is favoriet bij mij?

Natuurlijk heb ik voorkeuren in mijn glas maar het moment zegt ook een hoop over een wijn. Een glaasje Sauvignon blanc op de bank voor de tv smaakt heel anders als een glaasje Sauvignon blanc op het strand met zonsondergang. Er werd mij eens verteld; ‘Wijn is beleving’ en daar ben ik het roerend mee eens.

Ben ik in een zomerse stemming dan kan ik intens genieten van een fris glas witte wijn zoals Sauvignon blanc of Verdejo. Ga ik uit eten dan kies ik toch sneller voor een volle witte wijn zoals Chardonnay. Bij voorkeur met houtlagering. Ik ben meer een witte wijn drinker maar een glas rode wijn kan ik ook waarderen. Maar daar wil ik wel echt iets bij eten. Een glas rood als aperitief zal ik niet zo snel bestellen in een restaurant.

Ik denk dat we ook niet geforceerd het klassieke beeld van vroeger moeten volgen. Je kunt tegenwoordig best een rode wijn drinken bij een visgerecht en witte wijn bij vleesgerechten is ook al lang geoorloofd. Het belangrijkste is: geniet van de wijn die jij lekker vindt.

Wat drink jij graag als je uiteten gaat? En kies je huiswijn of pak je uit met een duurdere wijn van de wijnkaart? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.