Update Curly girl methode…

Ongeveer anderhalve maand geleden  ging in naar de kapper om mijn krullen weer te laten shinen. Ik was heel blij met mijn kapsel na mijn kappersbezoek maar het kon nog beter naar  mening… na heel veel Pinterest, YouTube en Instagram ben ik er wel redelijk achter wat wel werkt voor mijn krullen en wat niet. Ik ga je een update geven over hoe het nu gaat met de curly girl methode.

Curly girl methode

Voor degene die niet weten wat de curly girl methode is verwijs ik je even naar de blog van Charlotte van Aukjes Wereld. Ik vond haar artikel via Pinterest en heb hier veel aan gehad. Ze vertelt duidelijk stap voor stap wat je moet doen om een mooie krullenbos te krijgen.

Elk haartype is natuurlijk anders en daarom is het belangrijk om er achter te komen welk haartype je hebt. In de Facebook groepen ‘the curls cult_NL en Curly Forever kun je heel veel informatie vinden om dit hele proces te doorlopen. Ik ben lid geworden van beide groepen en heb hier veel aan gehad. Welke producten zijn wel cg proof en welke niet?

Ik heb gekozen om de final wash te doen met goedkope shampoo van de kruidvat. Dit was dan ook de laatste keer dat ik mijn haar waste met shampoo. Vanaf dat moment ben ik alleen nog maar gaan co washen. Dit betekent dat je je haar alleen nog maar wast met conditioner.  Ik gebruik hiervoor ‘Milde Haver van Garnier’. Hiervoor waste ik mijn haar om de dag.  Nu nog maar een keer in de week. Dat was wel even wennen in het begin maar mijn haar is nu ook pas echt vet na zes dagen. Tussendoor spoel ik het wel uit met water. Anders krijg je opeenstapeling van haar producten en dat maakt je haar wel vies, vet en plakkerig.

Mijn routine na de final wash

Op donderdag was ik nu tegenwoordig mijn haar met conditioner milde haver van Garnier. Eerst goed de hoofdhuid in masseren en uitspoelen. Daarna nog een flinke hoeveelheid in de haarpunten. Weer goed laten intrekken en goed uitspoelen. Daarna wikkel ik mijn haar in een katoenen t-shirt. Ik laat het zo even zitten en doe in de tussentijd mijn make-up.

Ik verwijder het t-shirt en maak mijn haar met een plantenspuit nog even goed nat. Ik kam het door met een afrokam. Dit doe ik ondersteboven. Als alle klitten eruit zijn neem ik een klein beetje conditioner milde haver.  Ik gebruik deze ook als leave in conditioner.  Ik verdeel dit goed over mijn haar. Ook de achterkant want daar wil het nog wel eens mis gaan met een goede krul.

Na het verdelen ga ik knijpen in mijn haar (scrunchen). Dit doe ik net zolang totdat de krul er goed in zit. Als de krul er goed in zit ga ik over op de gel. Ik heb al verschillende soorten gel geprobeerd maar voor mij werkt de extra strong gel van Taft het beste. Deze is volgens mij niet helemaal cg proof maar goed, als mijn krullen hier mooier van worden dan ben ik lekker eigenwijs 😉.

Met de gel doe ik hetzelfde als met de leave in conditioner. Een flinke hoeveelheid gel en scrunchen totdat je echte mooie krullen hebt. Dat de gel hard word geeft niet, dit scrunch je er later uit. Zorg wel dat je de gel op nat haar in je haar verdeeld. Het liefst zo nat mogelijk.

Dan is het tijd om te drogen. Ik gebruik hier voor een föhn en diffuser van Carmen. Ik droog mijn haar ondersteboven op koude stand 1. Ik houd elke keer ongeveer 30 seconden vast met de fohn. Zo werk ik mijn hele haar af totdat het licht vochtig is. Daarna laat ik mijn krullen aan de lucht drogen. Als mijn krullen droog zijn knijp ik de gel er uit met een t-shirt zodat je mooie zachte krullen krijgt.

Resultaat na de kapper:

Resultaat na 1 week:

Resultaat na 2 weken:

Resultaat na 4 weken

Ik ben echt heel happy met mijn krullen en zo blij dat ik deze methode heb ontdekt. Geen stijl haar meer voor mij.

Wil je zien hoe ik mijn haarroutine toepas? Kijk dan de korte video op IGtv.  Klik hier om de video te bekijken.

Ken jij deze methode al voor krullend haar?

Liefs.

Patricia

Ps. Volg je mij al op Instagram, Facebook en Twitter?


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.