Food Persoonlijk Psyche

Update | Gezonde leefstijl, nailed it or failed it?

Een tijdje geleden schreef ik dat mijn leefstijl moest veranderen. Dit met steun van het boek van Vivian Reijs. Toen het boek bij mij op de deurmat lag, ben ik gelijk vol motivatie aan de slag gegaan. In dit artikel geef ik je een update of ik het nog steeds goed volhoud of dat ik alweer ben gezwicht voor een minder healthy lifestyle. Lees je mee?

Een gemotiveerde start

Toen ik net was gestart met de gezonde recepten en het kopen van gezonde producten had ik echt een goede motivatie om dit vol te houden. Ik maakte gezonde maaltijden voor mezelf en ook Pascal deed hier aan mee. Hij kookte in de avond voor mij zoveel mogelijk zonder gluten en lactose vrij. Ook de koolhydraten liet ik zoveel mogleijk staan. Het ging mij vrij gemakkelijk af. Ik keek zo af en toe in het boek van Vivian en probeerde weer eens een ander recept. Ik had er ook best nog wel plezier in. Ik ben geen keukenprinses en door het maken van nieuwe maaltijden kreeg ik echt zin om te koken.

Nailed it or failed it?

Maar toch….het boek was op een gegeven moment uit en ik had alles wel zo’n beetje geprobeerd. Ik probeerde ook wat variaties uit van de recepten maar op een gegeven moment was mijn motivatie een beetje weg. Ik greep toch weer naar dat pak gewone koemelk en zo af en toe een koekje ging er ook wel in. Ik merkte ook dat ik gedemotiveerd was doordat ik niet lekker in mijn vel zat. Door alle drukte van Sinterklaas en daardoor ook gigantisch drukke kinderen was ik zelf ook niet echt heel relaxed. Hierdoor liet ik alles een beetje varen. Mijn gezonde voeding, mijn supplementen, mijn beweging en ontspanning. Factoren die juist zo belangrijk voor mij zijn.

Nu zal ik eerlijk toegeven dat de decembermaand ook niet echt mee helpt. Het is druk met van alles en nog wat en er zijn volop lekkernijen te koop in de winkel. Mijn vriendinnetje Maaike zei het al, je leefstijl veranderen doe je niet van de één op de andere dag. Daar gaan soms jaren overheen.

Echter falen wil ik het dan ook niet noemen. Gewoon even een dipje. Patronen veranderen in je leven doe je niet even. Daar gaat tijd overheen en die tijd moet ik mezelf ook gunnen. Ik ga vanaf nu weer gewoon verder waar ik was gebleven. Feestdagen of niet. Ik luister naar mijn lichaam en zie dit dip moment niet als falen maar meer als een leermoment. In tijden van drukte en stress, juist gezond te blijven eten en genoeg ontspanningsmomenten pakken. Ik vind dat persoonlijk heel moeilijk en ben dan altijd bang dat ik mijn kinderen tekort doe. Omdat ik dan ‘s avonds in de sportschool zit. Is dit herkenbaar mama’s?

Wat is jouw tip om een gezonde leefstijl vol te houden? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

Ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

 1. Avatar

  Goed bezig! Maar echt, af en toe smokkelen is niet erg. Zo houdt je het ook vol. Dat zie ik ook bij mezelf. Als ik mij bepaalde lekkernijen onthoudt, dan smacht ik er juist naar.

  1. Mommy Stories
   Mommy Stories says:

   Hoi Aneta, Bedankt voor je reactie. Ja klopt smokkelen mag best zo af en toe maar ik deed het net weer een beetje teveel haha. Fijne dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.