Update Mommy Stories Mindset Challenge en persoonlijke struggle…..

Twee weken geleden lanceerde ik de Mommy Stories Mindset Challenge en ik had beloofd na twee weken een update te geven. In dit artikel ga ik je vertellen hoe dit mij is bevallen. De bedoeling van de challenge is om heel bewust te proberen anders te gaan denken over bepaalde dingen om een andere mindset te creëren. Op persoonlijk vlak wilde ik dit proberen ivm mijn heftige pms buien. Is dit gelukt of toch niet? 

Toen ik begon met het bedenken van de challenge was ik daar zo enthousiast mee bezig dat ik daar een boost positieve energie van kreeg. Toen ik de Mindset Challenge bekend maakte kreeg ik een paar leuke aanmeldingen van een paar lieve dames via Instagram. De meeste volg ik ook. De opdrachten kwamen online via mijn stories. Ik vind het natuurlijk super tof als de opdrachten uitgevoerd worden en ik ze terug zie in de stories van de andere dames. Maar als je dacht hey… wat blijft het stil met die oefeningen, dat kan wel kloppen. Ik heb de afgelopen twee weken zelf een paar klotedagen achter de rug. Ik probeerde in het kader van de challenge positief te blijven maar ik voelde mij verre van goed en de challenge kon mij eerlijk gezegd gestolen worden. Om over positiviteit nog maar te zwijgen.

PMS in heftige mate

Ik had vreselijke last van mijn pms buien. Ik was chagrijnig, kon mij nergens toe zetten en het liefst bleef ik de hele dag in bed. Mijn irritatielevel was vreselijk aanwezig en mijn lontje kon niet korter. Ik voelde mij lelijk, onzeker en vreselijk schuldig tegenover mijn gezin want de bitch was back. Ook vond ik mezelf een slechte moeder en deed ik het in mijn ogen allemaal verkeerd. Nu ik dit schrijf ben ik weer een beetje op aarde terug gekeerd. Het kan dus kloppen dat de challenge een beetje aan mij voorbij is gegaan en ik totaal niet de behoefte had om dingen op Instagram te posten aangezien ik altijd eerlijk wil zijn tegenover jullie, mijn lezers. Ik ga geen vrolijke stories online gooien als ik mij ook niet zo voel.

De buien waren pittig en ik vond het rete moeilijk om er mee te dealen. Meestal kan ik mijn gevoelens wel doseren maar nu was het net allemaal een stukje zwaarder door de intensiteit van mijn gevoel en mijn gedachten. Ik had ook geen zin om te sporten en naar buiten te gaan en dus belandde ik in een negatieve spiraal. Niet de bedoeling als je ook een gezin hebt met jonge kindjes die constant je aandacht vragen.

Na regen komt zonneschijn

Gelukkig zijn de buien nu minder en kan ik weer lachen en genieten.  Ik voel mij langzaam weer landen op aarde en mezelf worden. Ik weet gewoon dat ik in de periode meer afleiding moet zoeken en mezelf op nummer één moet zetten. Mijn valkuil is vaak dat ik de kinderen op één zet en ik mezelf wegcijfer. Ik denk dat dit ook iets natuurlijks is voor een moeder. Toch moet ik in deze pittige periodes eerst aan mezelf denken om daarna een leukere moeder en partner te zijn voor mijn kinderen en man. Zo een wijze les geleerd. Achteraf kan ik dit makkelijk relativeren, zit ik er midden in dan is mijn hoofd ook een totale chaos en wazige massa. De foto hierboven is hoe ik ben. Blij, gelukkig en lekker in mijn vel. Ik vond het dan ook heel passend voor dit artikel in het kader van de Minset Challenge om positiviteit bovenaan te zetten. Letterlijk en figuurlijk;-)

Challenge gaat gewoon door

Maar lieve dames die meedoen met de challenge, uiteindelijk hebben jullie  door mijn PMS sores nog een paar Mindset oefeningen tegoed van mij. Ik ga deze ook nog zeker delen op mijn Stories en in de Facebook groep. Ik ben wel heel benieuwd naar de dames die meedoen aan de challenge of jullie verschil merken in het positief omdenken. Gaat dit je gemakkelijker af of juist nog helemaal niet? Door middel van kleine oefeningen train je je brein om gemakkelijker positief te denken. Mij lukt dit als ik prima in mijn vel zit. Zijn de buien zo heftig als afgelopen tijd dan vind ik het heel moeilijk om positief te blijven.

Misschien denk je waarom ben je zo openhartig over je pms buien, maar het lucht mij op om er over te schrijven en wie weet zit er voor veel vrouwen een stukje herkenning in die ook met deze gevoelens worstelen in bepaalde periodes van de maand. Laat het mij vooral weten want er over praten en je hart luchten kan alleen maar een positief effect hebben.

Wat is het eerste wat jij doet als je minder goed in je vel zit? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties. Laat het hieronder weten.

Liefs,

Patricia

Ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.