Vakantie musthaves voor mezelf en voor de kids….

Vakantie musthaves voor mezelf en voor de kids….

Het is bijna zover, de vakantie staat voor de deur. Voor mij dan hé, de kinderen zijn al lang en breed begonnen. Vanaf volgende week mag ik ook drie heerlijke lange weken genieten van helemaal even niets. Eerst zijn we lekker een weekje thuis en daarna gaan we lekker twee weken naar Terschelling. In dit artikel deel ik vakantie benodigdheden waar ik niet zonder kan, voor mezelf en voor de kids.

We rijden volgende week naar Harlingen en vanaf daar nemen wij de boot naar Terschelling.We nemen de auto ook mee op de veerboot zodat we ons op het eiland makkelijk kunnen verplaatsen.

De reis vanaf thuis naar Harlingen is voor onze kids al een hele onderneming. Lars is een mannetje wat niet lang kan stilzitten en Sara gaat daar een beetje in mee. We horen dus ongeveer om de vijf minuten “mama zijn we er al?” Een goede voorbereiding is dus het halve werk!

Wat is onmisbaar voor de kinderen

Schermpjes

Voor in de auto vind ik schermpjes toch wel erg handig. Voor Lars gebruiken we meestal een telefoon en voor sara een portable dvd speler met verschillende dvd’s. Het komt ook nog wel eens voor dat ze daar samen op kijken. Meestal proberen we het wel zo lang mogelijk uit te stellen en als ze echt verveeld worden pakken we pas de schermpjes erbij. En ook weer niet te lang want anders kan er ook nog misselijkheid de hoek om komen. En daar zit je zeker niet op te wachten tijdens een autorit.

Genoeg te eten en te drinken

Het is heel gek maar mijn kids eten in de auto altijd heel goed. Ik neem dan ook altijd lekkere broodjes mee, genoeg te drinken en natuurlijk ook iets lekkers. Meestal stoppen we onderweg nog wel voor een kopje koffie en om natuurlijk even de benen te strekken. Ik vind het ook echt vakantiegevoel om zo’n tas vol met broodjes en ander lekkers bij mij te hebben.

Fietsen voor de kinderen

Dit jaar nemen we voor het eerst de fietsjes mee voor de kids. Lars is gewoon dol op fietsen en wordt echt te groot om achterop te zitten. Hoe leuk is het om lekker over het eiland te fietsen met je kinderen op hun eigen fiets. De kinderfietsen moeten wel deels uit elkaar maar dat komt wel goed. Ook lenen we het fietsrek van mijn schoonouders. Misschien dat we onze eigen fietsen ook wel meenemen maar dat is nog even passen en meten. Ook zijn dit extra kosten op de veerboot dus we kijken even of het opweegt tegen huren van fietsen op het eiland.

Goede zonnebrandcrème

Ook belangrijk vooral voor de kinderen. Nog steeds ben ik op zoek naar een goede natuurlijke zonnebrand. Lars kan gewoon niet tegen geparfumeerde zonnebrandcrème. Ik heb al verschillende merken geprobeerd en van heel veel soorten krijgt hij uitslag. Geen zonnebrandcrème is natuurlijk geen optie. Tips anyone??

Opblaasbadje

Vind ik persoonlijk erg handig om neer te zetten in de tuin bij mooi weer, maar ook bijvoorbeeld in de douchecabine als er geen bad aanwezig is. Nu is dat bij onze vakantie accommodatie wel aanwezig dit jaar, dus ik denk dat we hem vooral voor buiten gaan gebruiken.

Strandbal

We hebben al zoveel lol gehad met een simpele strandbal. Je kunt er de leukste spelletje meedoen. Zoals over schoppen, overgooien of wie het hoogste de bal gooit. Wie de bal het langst hoog houdt, of met een waterpistool de bal vooruit laten rollen. Die kinderen van mij verzinnen ze wel. In ieder geval plezier gegarandeerd. Natuurlijk is ander buitenspeelgoed ook onmisbaar zoals waterpistool, badminton en frisbee.

Muggen-tekenspray

Deze is ook onmisbaar in je koffer. Mijn kinderen kunnen een heel drama schoppen als ze wakker zijn geworden door een mug. Niet fijn als dat midden in de nacht gebeurd. Met een juiste spray houdt je die nare beestjes op afstand. Wij gebruiken altijd het huismerk van Etos. Is antimuggen en teken.

Functioneel speelgoed

Je kunt beter een paar goede speelgoedstukken meenemen dan een hele kist waar ze niet naar omkijken. Beide heb ik gedaan en mijn ervaring is, dat als je teveel meeneemt ze uiteindelijk niet meer kunnen kiezen. Dan laten ze het maar links liggen en dat is zonde van al de ruimte in je auto. Neem een paar functionele speelgoed items mee waarvan je zeker weet dat je kindje er echt mee speelt.

Wat is echt onmisbaar voor mezelf op vakantie???

Zelf heb ik ook wel wat items die onmisbaar zijn op vakantie. Self-care is voor mij ook een groot onderdeel op vakantie. Je bent dag en nacht samen met je gezin en dat is natuurlijk heerlijk, maar in de avond vind ik het ook heerlijk om mezelf goed te verzorgen en te genieten van een masker hier en daar. Ook gaat mijn 21-dagen meditatiechallenge nog door in de vakantie.

Gezichts-haarmaskers en overige beautyproducten

Mijn toilettas gaat aardig vol met maskers, nagellakjes, bodylotion, scrub, peeling en weet ik nog wat meer. Ik vind het heerlijk om mezelf in de watten te leggen op vakantie. Echt mijn oplaadmomentje.

Personal blender

Ook mijn kleine blender gaat mee dit jaar. Ik eet natuurlijk ook gezellig mee met het ontbijt maar ik wil ook mijn gezonde sapjes kunnen maken als ik dat zou willen. Ik weet namelijk dat ik niet teveel moet toegeven aan suikers en andere ongezonde gewoontes. Ongunstig voor mijn hormonen en dat willen we natuurlijk niet hebben op vakantie.

Voedingsupplementen

Deze mag ik echt niet vergeten, ook deze horen bij mijn leefstijl en neem ik dagelijks in. Als ik iets zou missen kan ik het natuurlijk wel kopen maar ik heb het liever maar gewoon bij mij in mijn tas. Mijn eigen vertrouwde merken die voor mij goed helpen.

Laptop

Tja ik neem deze toch mee. Ik heb nog wel wat samenwerkingen uitstaan. Ik wil eigenlijk zoveel mogelijk volgende week afronden voordat we vertrekken. Dat kan ook wel maar toch wil ik wel mail kunnen beantwoorden en bereikbaar zijn. Overigens zie ik bloggen niet als werk maar meer als een ontspannen bezigheid. #bloglife

Mijn leukste zomerjurkjes e.d.

Ik heb dus besloten om niet mijn hele garderobe mee #storyofmylife te nemen maar gewoon een paar toffe items. Ik merk dat ik vaak toch altijd maar een paar setjes draag op vakantie. Dus gewoon een paar toffe jurkjes, mijn slippers uiteraard, een leuk sandaaltje mochten we buiten de deur gaan eten, bikini enz… Gewoon niet teveel. Ook voor de kinderen wil ik zo inpakken dat we niet teveel onnodige spullen aan het meesjouwen zijn.

Stijltang

Je hebt het al gezien maar de laatste tijd ben ik weer lekker in de weer met mijn stijltang. Ik weet gewoon niet zo goed wat ik met mijn haar aan moet. Na de vakantie ga ik denk uitgebreid naar de kapper. Dan is het ook hard nodig door alle zon en stranddagen. Voor nu gebruik ik nog maar even die oude en vertrouwde stijltang.

Mondkapjes

Helaas is het nodig en moeten wij op de boot een mondkapje op. Ik heb gewoon een setje gekocht van vijf bij Etos. Niet fijn maar dus wel onmisbaar dit jaar op vakantie.

Paar goede wijnen

Ik neem altijd een paar favoriete goede wijnen mee. Soms vind ik die supermarkt wijntjes gewoon echt niet om te drinken. En ik drink graag lekkere wijn, hoort ook zeker bij de vakantie.  Op dit moment is Provence rosé favoriet!

Mijn lijst is nog wel langer maar dit artikel bevat ondertussen al 1200 woorden dus ik ga maar eens afronden.

Wat is bij jou echt onmisbaar op vakantie?

Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.