Dagje weg/ Uitjes

Onze vakantieplannen, en vermaak met kleine kinderen…

Het gaat opschieten, de zomer staat voor de deur en de kinderen hoeven niet heel lang meer naar school. Tenminste voor mijn gevoel niet. Ook al valt de vakantie toch wat later dit jaar. Maar vanaf 20 Juli is het zover de kinderen hebben zes weken vrij. Voor de kinderen is dat natuurlijk heerlijk en stiekem voor ons ook wel. Even niet dat dagelijkse (sleur) ritme. En we kunnen natuurlijk lekker rustig aan doen in de ochtend. In dit artikel vertel ik je wat wij allemaal gaan doen in de vakantie en hoe wij ons vermaken. Wat dat kan met kleine kinderen soms een hele uitdaging zijn. Vooral het kiften tussen broer en zus op het einde van een lange vakantie is niet fijn. Je kunt het niet voorkomen maar een planning met wat verschillende uitjes kan zeker helpen. 

Sowieso zijn wij twee van de zes weken niet thuis. We gaan lekker op vakantie en nog steeds halen wij genoeg plezier uit ons eigen kikkerlandje. Vorig jaar hadden we natuurlijk heel veel geluk met het zomerweer en ik ga er niet vanuit dat het dit jaar weer zo warm is. Maar we gaan weer naar Drenthe in een mooie vakantievilla. Als wij op vakantie zijn hebben we eigenlijk niet veel nodig. Als we maar lekker kunnen eten, drinken, zwemmen, en er genoeg activiteit is voor de kids. Daarom kiezen we eigenlijk nu al meerdere jaren voor een vakantiepark. Daar heb je alles in één zonder extra kosten.

Natuurlijk gaan we er ook wel op uit en kijken we altijd voor een leuk dagje weg in de buurt van ons vakantieadres. De ene keer is dat een dierentuin, een grote speeltuin of een museum. Maar vooralsnog maak je onze kinderen het meest blij met een speeltuin. We nemen genoeg eten en drinken mee en ze kunnen lekker de hele dag ravotten. Hier is natuulijk wel mooi weer voor nodig;-) Vorig jaar zijn we met de kids de middelste twee weken van de zomervakantie weggegaan en dat is goed bevallen. De eerste twee weken vliegen toch meestal voorbij en op vakantie gaat de tijd voor je gevoel ook heel snel. Als je dan terug bent zijn die laatste weken peanuts.

Thuis gaan we ook wel dagjes weg maar ik probeer wel altijd naar de goedkopere of gratis uitjes te kijken. De Efteling is supergaaf maar ik vind de prijzen in de vakantie echt veel te duur. Plus het feit dat het ook nog eens drukker is in de vakantie. Daar doe je ons geen plezier mee en onze kinderen ook niet. Die houden gewoon niet van te veel mensen om hen heen. Wat dat betreft lijken ze op ons.

Wat doen we dan wel?

We gaan graag een dagje naar een meertje of een strandje. Wederom niet het grote strand want daar is het superdruk en ik ben wat dat betreft panisch om mijn kinderen kwijt te raken. Een klein meertje is dan een goede oplossing. Ook gaan we veel naar de grote speeltuin, meestal ga ik met een andere moeder van school en haar kinderen. Ze kunnen dan lekker met elkaar spelen. Fijn voor de mama’s en de kids maken even geen ruzie. Ook een binnenspeeltuin staat altijd wel op het programma. Een tip is om te gaan als het mooi weer is. Dan heb je het krijspaleis bijna voor jezelf.

Ook een bezoek aan het bos is altijd heerlijk. Als het warm is kun je heerlijk in de schaduw toeven en is het weer wat minder dan schuil je lekker onder de bomen met de regenlaarsje aan. Een bezoek aan een kinderboerderij of geitenboerderij is ook altijd een goed idee. Dieren kijken is altijd leuk en je hebt er altijd wel iets om te spelen. Dit jaar staat boerderij het Geertje op de planning.

Wat ik ook graag eens wil doen is een pluktuin bezoeken. Mijn dochter is namelijk dol op het plukken van bloemen. Eentje bij ons in de buurt is de De pluktuin Noorwijkerhout. Je kunt daar ook terecht in de zomer. Een super leuk en lowbudget uitje in de zomervakantie.

Wat zijn jouw plannen voor de zomervakantie?

Liefs,

Patricia

Ps. volg je mij al op Facebook en Instagram?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.