Van ledikant naar peuterbed

Nu Sara bijna drie jaar is, vinden wij dat het wel tijd word voor een peuterbed.  Het ledikant wordt wat aan de krappe kant en we willen dus op zoek naar een meegroeibed. Dit hebben wij bij Lars ook gedaan en vonden dat erg fijn. Nu vind ik het toch wel weer moeilijk om een keuze te maken. Ik keek online alvast een beetje rond en deel graag mijn favorieten met je.

Minnen meegroeibed van Ikea €99,-

Dit bed van Ikea zag ik wat langer geleden al staan. Ik heb dit altijd al een leuk meisjesbed gevonden. Natuurlijk kan het ook voor jongens (zie foto) maar ik zie dit bed al helemaal voor me met zo’n mooie roze hemeltje erboven. En dan lekker de boekjes voorlezen onder dat hemeltje. Dit bedje zal heel leuk staan op Sara haar kamertje. Dit bed is ook verkrijgbaar in de kleur zwart en is dus ook verstelbaar. Op de foto is het een peuterbed. Persoonlijk vind ik dat heel fijn en Sara ook. Ze liggen voor mijn gevoel dan toch nog wat meer beschermd. Het nadeel van een meegroeibed is dat het matras in delen is. Dat is soms een beetje onhandig met opmaken. Maar dat is niet het ergste.

Beter Bed Puck bed €134,10

Dit bedje van Beter Bed, staat ook op mijn lijstje. Het is een simpel bed maar wat ik wel heel handig vind is dat er een slaaplade onder zit. Soms blijft er nog wel eens iemand logeren, en dan neemt dit extra bed niet zo veel ruimte in. Wat ik wel weer een nadeel vind, is dat dit geen meegroeibed is. Ik denk toch dat mijn voorkeur daar wel naar uitgaat. Even wikken en wegen dus nog.

Busunge meegroeibed van Ikea €149,

Dit is het bedje wat Lars op zijn kamertje heeft staan in de kleur wit. Dit is een fijn en makkelijk bed. Bij Lars hebben we toen voor een neutrale kleur gekozen omdat dat wat beter stond op zijn jongenskamer. Dit bed is in meerdere kleuren verkrijgbaar en dus ook in het meisje roze. Wel super schattig en zoet natuurlijk. Ik ben nou eenmaal een mama die van roze houd. Ook dit bed staat op het lijstje en het wordt dus nog een moeilijke keuze.

Wehkamp Meegroeibed €139,-

Dit bed van Wehkamp zag ik ook voorbij komen. Ik vind grijs ook wel heel erg leuk zeker in combinatie met roze. En dat er nog twee hekjes aan de zijkanten zitten vind ik zeker wel een pluspunt. In de eerste instantie moeten ze toch even wennen en kunnen ze makkelijk uit bed vallen. Ook kun je het bed uitschuiven naar de lengte van je kindje. Weer een pluspunt.

Voor welk bed zou jij gaan, en met welke leeftijd ging jouw kindje in een groot bed? Ik lees het graag bij de comments.

Liefs,

Patricia

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.