Persoonlijk

Vandaag kreeg ik een telefoontje….

Bron Afbeelding: Pixabay

Een telefoontje

Ik was vandaag lekker aan het werk en mijn telefoon ging af. Ik word eigenlijk nooit gebeld op mijn werk dus ik was benieuwd wie mij nodig had. Het was de logopedist die op Lars zijn school alle kindjes checkt. Ik heb een aantal weken geleden toestemming gegeven dat Lars daar naartoe gaat. In de veronderstelling dat er uiteraard niks aan de hand zou zijn. Want Lars kan toch super goed praten?

Wat is er dan aan de hand?

De mevrouw maakte zich toch wel zorgen want Lars heeft best een ‘overbeet’. Dat betekent dat zijn voorkaak best ver naar voren staat in verhouding met zijn onderkaak. De mevrouw was vriendelijk en legde mij duidelijk uit wat haar visie op het verhaal was. Ze zag dat Lars erg moeite moest doen om de ‘s’ klank uit te spreken. Als Lars dat doet dan gaat zijn onderkaak dus te ver naar voren en dat is een onnatuurlijke beweging. En dat kan gevolgen hebben op latere leeftijd. Als Lars zijn mond ontspannen heeft doet hij automatisch ook zijn boventanden over zijn onderlip. Dit maakt de ‘overbeet’ juist erger.  Ook vroeg ze mij of het misschien erfelijk kon zijn. En daar kon ik volmondig ‘ja’ op antwoorden want ik had vroeger als kind het gebit van de paashaas (wat bij Lars overigens niet het geval is). Thanks mam dat je mij in de beugels heb gezet.

Hoe denk ik erover?

Ik vind het gebit van mijn kinderen erg belangrijk en dus wil ik er ook de juiste aandacht aan geven. Maar toch vind ik er ook iets van. Is het niet lichtelijk overdreven? De mevrouw begon over een brace in de mond van Lars, en dat ik dat moet laten beoordelen door een tandarts. Ik ben met Lars een keer naar de tandarts geweest en dat was even vluchtig in zijn mond kijken omdat meneer daar helemaal geen zin in had.

Volgende week mag ik zelf naar de tandarts en neem ik Lars gelijk mee. Ik wil dat hij even goed gaat kijken naar Lars zijn ‘overbeet’ en wacht af wat er uiteindelijk moet gebeuren. Persoonlijk vind ik Lars nog wel jong voor een brace in zijn mond. Ik was pas tien toen ik mijn eerste beugel kreeg, maar tijden zijn veranderd.  Het gaat om de stand van zijn kaak en niet zijn tanden. Ik ben zeer benieuwd wat de tandarts hier van gaat vinden.

Loopt jou kind ook bij een logopedist op school en heb je ervaring met een overbeet van je kindje? Tips zijn welkom! Ik lees het graag in de reacties.

XX Patries

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

 1. Avatar

  Nee, mijn kinderen hebben er (nog) geen ervaring mee. Ik zie wel dat de tanden van de middelste naar voren komen door het duimen, maar ik vraag me zelfs af of ik daar wat aan ga laten doen later. Kinderen mogen ook nog wel iets eigens hebben en waarom moet alles maar perfect zijn? Lastig besluit!

  1. Patricia

   Ja dat vind ik dus ook. Mijn kinderen duimen niet maar het was mezelf nooit opgevallen. Ik wacht het even af bij de tandarts. 😊

 2. Avatar

  The music industry is changing more into a songs-based market, rather than album-based. There are fewer and fewer artists who really put thought into the structure of an album, but Switchfoot is one of the true album bands left out there. So I think for Switchfoot, this is a very relevant discussion because of the time and thought they put into the structure of their albums.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.