Wat vind ik nu eigenlijk zo leuk aan bloggen..?

Bron Afbeelding: Pixabay

Ja wat vind er nu eigenlijk zo leuk aan? Dat bloggen. Ik heb er volgens mij al eerder een artikel over geschreven, maar nu ik met WordPress.org blog leek het mij leuk om het nog eens op een rijtje te zetten.

Hoe ben ik ooit begonnen?

Ik ben natuurlijk begonnen met bloggen omdat ik bepaalde dingen van mij af wilde schrijven, en dat is eigenlijk ook de reden dat ik nog steeds blog. Ik vind het fijn en geeft een gevoel van leegte in mijn hoofd. Toen ik nog niet blogde, had ik altijd dagboekjes die ik bijhield. Dus schrijven zat er bij mij altijd wel in. Ik heb geblogd over de mindere periode na mijn zwangerschap. Dat heeft mij geholpen de postnatale depressie te verwerken. Ik wil graag iets meegeven op mijn blog, en daarom komt het onderwerp ‘hormonen’ geregeld terug. Maar natuurlijk vind ik het ook leuk om over hele vrolijke dingen te bloggen. Zoals mijlpalen en ontwikkelingen van de kids, een gezellige shoplog of een Diy.

Bloggen maakt gelukkig!

Ik kan daar volmondig ‘ja’ op antwoorden. Het maakt mij zeker gelukkig. Er komt namelijk zo veel meer aan bod als alleen een stukje typen. Ik wil mij zo graag meer met fotografie gaan bezig houden. Als ik wel eens blogs voorbij zie komen met de mooist geschoten plaatjes ben ik wel een beetje jaloers. Het plaatjes schieten met mijn smartphone is het gewoon net niet. Ik moet alleen eerst zo’n camera aanschaffen en die kosten niet weinig. En wat is dan de beste keuze voor een beginner? #tipszijnwelkom

Waarom het mij nog meer gelukkig maakt? Omdat het elke keer weer anders is. Verschillende onderwerpen, dus het verveelt nooit. Eigenlijk ben ik in mijn hoofd altijd wel bezig met mijn blog, zelfs als ik door de supermarkt loop.  Soms is dat fijn en soms is dat ook wel eens lastig en wil ik teveel. Dan roep ik mij zelf even terug. Het is een tijdrovende hobby, maar wel de leukste hobby.

Heb ik een niche?

Uuuhm eigenlijk wel, want er staat boven aan mijn blog ‘Mama lifestyle blog’. Maar ik vind zo veel onderwerpen leuk. Ik hou ook van leuke recepten en DIY en ik hou ook erg van beauty. Dus of ik mij aan de ‘niche’ hou? Ik denk het wel. Ik deel over het algemeen toch ook veel persoonlijke verhalen, die gaan over mijn leven als mama. En in een leefstijl van een mama met twee kinderen, passen zeker toch ook wel recepten en beauty artikelen.

Hoe bevalt WordPress.org tot nu toe?

Ik vind WordPress.org helemaal geweldig. Ik had eerst een blog op ‘simplesite’. Prima hoor, voor als je echt puur voor je hobby blogt. Maar ik wil in de toekomst echt wel meer met mijn blog. En dan kun je gewoon het beste voor wordpress kiezen. Het bevalt mij heel goed. Zeker nu ik er makkelijker mee kan werken. Er zijn zoveel plugins waar ik het bestaan niet van af wist. Waar ik nog wel tegen aanloop is ‘Google Analytics’. Ik vind het een hele klus. Ik ben er mee bezig want wil ook wel graag weten hoeveel bezoekers ik heb op mijn blog. Natuurlijk is het niet de hoofdzaak, maar natuurlijk wel leuk als het door meer als een handje vol mensen gelezen word. Mijn blogs worden gelukkig gelezen, dat blijkt wel uit de lieve reacties die ik krijg. Misschien nog geen tientallen maar elke reactie maakt mij blij. Super om interactie te zien en te horen wat iemand anders van een bepaald onderwerp vind.

Bloggen is gewoon leuk!!

Aan de bloggers onder ons, wat vind jij het leukste aan bloggen en wat is je doel met je blog? Ik lees het graag in de reacties.

Liefs,

Patries

 

 


5 thoughts on “Wat vind ik nu eigenlijk zo leuk aan bloggen..?

 1. Avatar

  Huismama Beantwoorden

  Bloggen is a way of life. Ik heb gelijk mijn eigen domein gekocht en al snel volgde een betaalde template. Ik begon met bloggen, omdat ik graag iets wilde leren, ik graag iets voor mezelf wilde doen en ik toch ook sociaal bezig kon zijn. Dat heb ik geweten haha! Nog steeds leer ik iedere dag bij!
  Mijn doel? Mijn mening, visie, geven over alles wat me bezighoudt in het dagelijks leven. Anderen entertainen en stimuleren om na laten denken. En omdat ik nogal eigengereid ben, verschilt mijn mening nog wel eens van anderen.

  1. Patricia

   Patricia Beantwoorden

   Ik ben het helemaal met je eens. A Way of life is het zeker! En ik zou het voor geen goud willen missen. Leuk dat ik jou blog heb leren kennen. Ik lees je blogs met veel plezier zeker omdat je ook voor je eigen mening durft uit te komen.

   1. Avatar

    Huismama Beantwoorden

    Dank je wel, wat lief van je *bloost*

 2. Avatar

  Romy Beantwoorden

  Ik ben het helemaal met je eens. Bloggen maakt echt gelukkig en is zó leuk om te doen! Ik geniet er ook elke dag van. Voor mijn foto’s gebruik ik de Canon EOS 1100D. Een spiegelreflex van een paar honderd euro. Het is even een investering, maar ik ben er nu al 4 jaar lang dagelijks mee in de weer 🙂

  1. Patricia

   Patricia Beantwoorden

   Dank je wel voor de tip😊. Ik moet denk nog even doorsparen. Maar dat er een goede camera komt, dat is zeker.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.