Wat vind ik stom aan bloggen?

Ik heb al eens een geschreven wat ik nou zo leuk vind aan het bloggen. Er zijn namelijk genoeg dingen fantastisch aan bloggen. Uiteraard zijn er ook wel een paar dingen stom te noemen. In dit artikel benoem ik de mindere kanten uit het leven van een blogger. Overigens zal ik hierdoor nooit de knuppel in het hoenderhok gooien. Want het blijft natuurlijk de leukste hobby ter wereld!

Wat vind ik stom aan bloggen?

De druk van het dagelijks content plaatsen op je website voor meer groei.

Ik wil graag verder groeien met mijn blog en ik merk sinds ik vaker artikelen plaats op  mijn blog de bezoekersaantallen ook omhoog gaan. Ik wil het liefste dan ook elke dag een artikel online plaatsen. Ik heb gemerkt dat ik dat doel niet behaald heb de afgelopen tijd. Dit komt mede door de drukte van de Decembermaand maar ook mijn inspiratie raakt op. Ik weet op een gegeven moment niet meer waar ik over moet schrijven. Ik heb de afgelopen maand vaak met mijn laptop opengeklapt naar een leeg beeldscherm zitten staren. Er kwam niks op papier. Ook merk ik als ik wel geforceerd dagelijks artikelen plaats, de kwaliteit van de artikelen ook naar beneden gaat. Het worden nietszeggende onderwerpen en daar heeft natuurlijk niemand wat aan. Ik heb dus besloten om te schrijven als ik barst van de inspiratie. Dan maar geen zes artikelen per week, dan neem ik ook genoegen met drie per week. Ik hoop jullie ook 🙂

Dat je altijd met je blog bezig bent ook als je lekker op vakantie bent.

Bloggen is een lifestyle, toen ik net begon met bloggen dacht ik dat dit grote onzin was. Maar hoe langer ik meeloop in het bloggers wereldje hoe meer ik hier mee instem. Je staat er mee op en je gaat er mee naar bed. Overigens in bed (als ik bijna in slaap val) komen bij mij de meest briljante ideeën in mijn hoofd oppoppen. Ik denk omdat mijn hoofd dan tot rust komt.

Wat ik wel echt een groot minpunt vind is dat ik mijn blog op vakantie ook niet los kan laten. Want er moeten wel artikelen online komen en uiteraard kan een vakantie verslag ook niet missen achteraf.  Dat resulteert wel eens in een conflict met manlief. “Kun je die telefoon nou eens aan de kant leggen.” of  “wacht even kinders met eten, mama moet eerst even een foto maken.” 😉 haha ik hou ook van jouw schat, je bent met een blogger of je bent het niet!

Harde kritiek

Dit heb ik zelf gelukkig nooit ervaren maar ik kan mij voorstellen, dat als je elke dag keihard werkt aan je blog en je ook je centjes er mee verdiend dat harde kritiek dan ook echt hard aankomt. Waarom zou je iemand veroordelen en gelijk je ongezouten mening het internet op gooien. Laat iedereen in zijn waarde. Ik weet niet hoe ik hier zelf mee om zou gaan. Ik ben namelijk wel iemand die het zich persoonlijk kan aantrekken. Ik ben in ieder geval blij met de positieve reacties van jullie en elk berichtje doet mij goed.

Het bijhouden van Social Media

Het hoort erbij in het leven van een blogger maar ik vind het niet de leukste taak. Ik vind het niet erg om mijn posts te delen maar dat ik eigenlijk dan ook het enige wat ik doe op al mijn kanalen. Een leuk bericht of een foto plaats ik eigenlijk nooit. Ik vind het gewoon niet zo heel leuk. Uit het schrijven an sich haal ik veel meer energie. Bloggen zelf kost al enorm veel tijd en dan ook nog al je kanalen up to date houden vind ik lastig. Dat betekent dus dat je constant met je telefoon in je handen moet zitten om elke like en comment te beantwoorden. In Facebookgroepen vind ik het een ander verhaal. Dan zal ik altijd netjes terug liken.

Wat vind jij stom aan het bloggen? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

Uitgelichte Afbeelding: Unsplash

 

Comments

 1. Ik herken al je punten! Heel frustrerend ook soms. Harde kritiek heb ik gelukkig nog niet gehad ik kan daar ook niet tegen…. Haha
  Krystle/Batboy onlangs geplaatst…HoelaHoepenMy Profile

  1. Patricia Patricia says:

   Nee dat lijkt mij ook heel naar!

 2. Caroline says:

  Het allerstomste vind ik dat elke blogpost een foto moet hebben, omdat je anders minder lezers trekt. Ik barst van de schrijfinspiratie, maar ben soms nog langer bezig met foto’s maken dan met het schrijven zelf…

  1. Patricia Patricia says:

   Ja dat kan ik mij ook voorstellen. Ik maak lang niet al mijn foto’s zelf. Dan heb ik zeker tijd te kort😉

 3. Michelle says:

  Die druk van elke dag plaatsen heb ik niet. Maar ik heb dan ook niet de ambitie om er mijn baan of zo van te maken. Ik schrijf dus alleen als ik echt iets heb, zo blijft het wel leuk 😉 En social media.. Oh, wat ben ik daar slecht in. Ik houd het totaal niet bij. Wat dat betreft ben ik een slechte blogger haha. Ik schrijf om het van me af te schrijven, dat is voor mij het allerbelangrijkste. En al heb ik maar 3 lezers (bij wijze van), als zij het een mooi, boeiend of leuk artikel vinden ben ik al helemaal blij. Maar zoals gezegd; ik heb wat dat betreft ook weinig ambities in bloggersland 😉

 4. Maargy says:

  Herkenbaar! Vooral ook dat manlief protesteert..hier net zo haha

 5. Aneta says:

  De druk van elke dag plaatsen heb ik gelukkig niet. Zo blijft het ook leuk om te bloggen denk ik. Maar dat social media gebruik is heel herkenbaar.

 6. Lodi says:

  Heel herkenbaar alhoewel ik het niet als niet leuke ervaar. Ik plaatst bewust 3 x per week een artikel omdat ik niet wil dat het ‘ moeten ‘wordt. Mijn trouwe lezers weten dit en vinden mijn blog ook op dagen dat ik niets plaatst. Dat niet lso kunnen laten is echt zo. Ik ben gewoon de hele dag bezig met mijn blog en mijn kinderen zijn er al zo aan gewend dat ze me bij bepaalde zaken vragen of ik er geen artikel over wil schrijven 🙂 Ik vind het social media gebeuren geen probleem, maar probeer dan ook wel meer dan alleen mijn blogs te plaatsen. En in de vakanties ( zoals nu komende weken) dan komen er minder artikelen online. Deze twee weken zijn voor de kids en dan lees ik zelf ook veel minder bij anderen. Wat niet wilt zeggen dat ik geen ideeen even snel noteer als ze in mijn hoofd opkomen hoor 😉

 7. Anniek says:

  Herkenbaar, vooral social media heb ik een haat-liefde relatie mee. Vind het leuk reacties te lezen en ‘te kletsen’ en dingen aan volgers te vragen (via stories bv). Maar ik kan er ook heel onzeker van worden en dat vind ik echt zonde, dan dwing ik mezelf even te relativeren.

 8. nicole says:

  Bozige reacties vind ik ook naar. Ik kan daar totaal niet tegen, en heb daar echt last van. Ook al weet ik dat ik me er niks van moet aantrekken.

 9. Roelina says:

  Die druk… ik schreef op het gegeven moment ook dagelijks. Maar merkte dat alles verder van me af ging staan. de artikelen, het gaf me geen voldoening meer. Ik post nu 3x per week. Merk het natuurlijk in mijn aantallen. Die zijn lager. Toch word ik nog steeds gevonden voor leuke samenwerkingen bijv. Dus ik doe toch blijkbaar iets goed.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.