Waarom vintage kinderkleding wel tof is….

Waarom vintage kinderkleding wel tof is….

Het concept  is bekend en ik wil in dit artikel iets verder ingaan waarom ik tweedehands kinderkleding wil gaan verkopen. Ik vind het sowieso leuk om tussen tweedehands spul te neuzen. Dit is denk ik iets wat ik heb overgenomen van mijn moeder. Vroeger als kind vond ik het maar vies als mijn moeder tweedehands kleding kocht. Nu ik wat ouder en wijzer word, ben ik het ook steeds leuker gaan vinden. Ik vind het echt een uitje om een kringloopwinkel te bezoeken. Je weet nooit wat er tussen staat. Natuurlijk houd ik ook van mooie nieuwe spullen maar tweedehands heeft gewoon iets. Het heeft meestal een verhaal. Nu is dat bij kleding niet zo essentieel maar ik vertel je wel waarom vintage kinderkleding wel tof is!

Je koopt vaak veel meer kleding in een keer omdat het toch vrij goedkoop is.

Althans dat doe ik wel. Ik kijk zelf ook wel eens op webshops en dan zie ik de leukste tweedehands items. En voor die prijsjes kun je je winkelmandje wel wat sneller vol proppen dan met allemaal nieuwe items.

Je baalt niet meteen als een stekker als er een vlekje op de ‘nieuwe’ kleding zit.

Je kent het wel, je hebt net nieuwe kleding gekocht en ook nog eens van een duur merk. Nadat je kind een dag naar school is geweest zit het kledingstuk onder de vlekken of nog erger het is al kapot. Ja dan baal je wel even. Dit heb je met vintage natuurlijk een stuk minder. Het is voor je gevoel niet meer zo goed als nieuw en de prijs is ook een stuk lager. En je kind verbieden te spelen omdat zijn broek dan misschien kapot of vies wordt is natuurlijk not done.

Het is duurzaam

Het is niet meteen waar ik aan dacht maar uiteindelijk is het natuurlijk wel milieuvriendelijker dat de kleding wordt hergebruikt in plaats dan dat het wordt weg gegooid. En hergebruik is een goede stap naar duurzaamheid.  Stel je voor dat iedereen zijn kleding zou laten recyclen, dan zou dat een hoop schelen op de vuilstortplaatsen. Dat is toch iets om over na te denken.

Een uitkomst met een krap budget

Er zijn genoeg gezinnen die met een vrij krap budget moeten rondkomen. Kinderen kosten nu eenmaal geld. En kleding kan een grote uitgaven post zijn. Hoe fijn is het dan wel niet dat je mooie vintage kinderkleding voor een prikkie op de kop kan tikken. En vaak ook nog toffe merkitems.

Je hebt vaak unieke items in je kast

Het is natuurlijk harstikke leuk die goedkope items van Primark en H&M, maar niet als je klasgenootje ook in het zelfde shirt loopt en je die broek is ook wel enigszins herkenbaar. Met vintage heb je vaak unieke items in de kast van je kind. Vaak zijn het ook collecties die nu niet meer aan de orde zijn dus je zal niet zo snel dat toffe item bij iemand anders voorbij zien komen. Toch leuker als jouw kind er uniek bij loopt.

Wat vind jij van vintage (kinder) kleding? Ik ben heel benieuwd, laat het mij weten in de comments!

Liefs,

Patricia

 

 

 

 

 

 

 1 thought on “Waarom vintage kinderkleding wel tof is….”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.