Een waardeloze planner en wat ga ik hier aan doen?

Een waardeloze planner en wat ga ik hier aan doen?

Ik kan er niet meer aan ontkomen. Een goede planning is in mijn working momlife een vereiste. Maar elke keer als ik mij voorneem om elke zondag die weekplanner te gaan maken, lukt het mij toch maar niet om mezelf er strak aan te houden. En daar baal ik gewoon een beetje van. Het is een tikkeltje laks en luiheid denk ik. 

Het idee voor dit artikel kwam natuurlijk op toen het al te laat was. Mijn hoofd zat vol en ik voelde de stress opkomen. Deze maand is hectisch en druk. En ik heb alles op zijn beloop gelaten. Natuurlijk zijn er altijd onverwachte afspraken of dingen die er tussendoor komen. Dat is ook nog wel te prima handelen. Maar het wordt wel een beetje veel als de taken er omheen niet zijn ingepland. Niet alleen de ‘moet’ taken moeten worden gepland, ook de ontspanning en me-time momenten moeten in de planning worden meegenomen. En eigenlijk doe ik nu alles op het laatste moment.

Als ik van mezelf weet dat er twee keer sport staat ingepland ga ik ook echt naar de sportschool. Dit werkt hetzelfde met huishoudelijke taken. Nu staat de volle wasmand bijvoorbeeld alweer anderhalve week naar mij te knipogen. #storyofmylife. En elke keer verschuif ik die taak vooruit. Als ik deze taak had ingepland dan was die wasmand al drie keer leeg geweest. Wat bijvoorbeeld ook handig is om mee te nemen in de planning zijn de avondmaaltijden. Ook zo’n dagelijks terugkerende vraag. Wat gaan we eten vandaag? Door de maaltijden in te plannen creëer je veel meer tijd voor anderen dingen. Dingen die je ontspanning geven.

Ik heb al verschillende planners gekocht van de Action tot aan kruidvat. Ik neem mezelf voor om deze dan netjes bij te houden maar na een week denk ik, oja laat ik eens op mijn planning kijken. uuuhm waar is ie überhaupt? Het geeft gigantisch veel onrust in mijn hoofd. Want ik denk dagelijks, ik moet nog dit en ik moet dat nog en oja dat moet ik ook nog doen. Ik weet van mezelf als ik de taken op papier zet, mijn hoofd veel rustiger is.

Voordelen van een weekplanner

Een voornemen voor het nieuwe jaar is dus om een duidelijke en overzichtelijke weekplanner te maken. Het geeft meer rust en mindert stress. Door niet alleen een dagplanner maar ook een weekplanner te maken, heb je meer overzicht over jouw taken in die week. Deze taken spoken normaal rond in je hooft. Geen goed idee dus. Hierdoor vergeet je ook minder snel dingen en dat is voor mij dus heel handig.

Er zijn natuurlijk heel veel manieren om een weekplanner bij te houden. Ik heb heb een simpele weekplanner aangeschaft van Action. Hier staan de dagen van de week in. Je kunt zelf de data invullen en het is een overzichtelijk boekje van goed formaat wat past op elk bureau. Het enige nadeel van deze planner is dat er vrij weinig schrijfruimte is. Maar voor mij is deze planner prima om te beginnen. Het zijn toch korte en bondige teksten/taken die ik opschrijf.

 

Ik hoop door het schrijven van dit artikel ik een goede stok achter de deur heb om het ook vol te houden. Het is toch een karaktertrekje om ergens vol goede moed aan te beginnen en ik daarna weer terugval in oude gewoontes 😉

Ben jij een goede planner of net zo’n waardeloze als ik :)!! Laat het hieronder achter in de comments.

Liefs,

Patricia

Ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.