Bloggen

Waarom bloggen mijn leven een stuk leuker maakt

Oke de titel klinkt misschien ietwat overdreven en mijn leven is echt niet voorbij als ik het bloggen ineens zou moeten opgeven. Maar toch maakt het mijn leven aanzienlijk een stuk leuker. En dan heb ik het niet over de gratis spullen of betaalde opdrachten (is natuurlijk leuk meegenomen) maar meer over de lol en de energie die ik uit het bloggen haal. Ja echt waar, na bijna vier jaar bloggen nog steeds en het wordt er niet minder op. In dit artikel ga ik je er meer over vertellen.

Ik begon mijn blog als een positieve en eerlijke uitlaatklep vanuit een minder leuke periode uit mijn leven. Dit gaf mij toen de positieve energie en afleiding die ik nodig had. Dit heb ik altijd als uitgangspunt genomen. Een stukje internet waar ik mijn hersenspinsels de vrije loop kan laten. Althans tot een bepaalde hoogte natuurlijk.  Mensen vragen wel eens, vind je het niet raar dat iedereen alles van je weet? Nou geloof me jullie weten de helft nog niet. Het is overigens lang niet zo erg als het klinkt haha….

Waarom bloggen mijn leven een stuk leuker maakt

Bloggen kan overal

Ik vind het super fijn dat je overal kunt  bloggen. Thuis lekker in je huispakkie maar ook in de trein of lekker buiten de deur in jouw fijnste hotspot. Ben je in de buurt van Leiden, check dan zeker even deze hotspots Ik moet zeggen dat de laatste optie wel mijn voorkeur heeft. Goeie kop koffie, lekkere lunch en knallen maar. De focus en inspiratie zijn meestal op z’n top in een andere omgeving. Hoe is dit bij jouw?

Het vrolijke en spannende gevoel na het publiceren van een blogpost

Ik denk dat elke blogger dit wel herkend. Je bent stiekem reuze benieuwd wat lezers van je blogpost vinden? Gaat het artikel goed gelezen worden, is het niet te persoonlijk? Allemaal vragen uit het hoofd van een blogger😉. Ik sta altijd achter mijn gepubliceerde blogposts maar als het echt een persoonlijk geschreven post  is en ik geef mezelf iets meer bloot (figuurlijk he jongens?) vind ik het toch net iets spannender. Ook ben ik altijd best wel trots op mezelf dat het toch maar weer gelukt is om een post online te zetten. Zeker naast mijn baan als receptioniste.  Ik snap niet waarom ik in de zomer nog volledig wilde stoppen.

De creativiteit die ik er in kwijt kan

Eigenlijk kan ik alles kwijt in mijn blog. Recepten die ik maak, sport die ik beoefen, dagelijkse bezigheden, ik kan overal over schrijven en dat maakt het zo leuk en afwisselend. Bij een hoop momenten denk ik al snel ‘oh dat is leuk voor mijn blog’. Op een gegeven moment sta je er niet eens meer bij stil en pak je automatisch al je camera bij dat goeie gerecht of in dat fantastische restaurant,  of die outfit moet echt op de foto. Fotografie is ook een onderdeel van bloggen, iets waar ik oprecht beter in wil worden. Ik wil mij nog meer richten op flatlay fotografie.

De interactie met medebloggers en lezers

Ik vind het echt supertof als mensen de moeite nemen om te reageren.  Hoewel het niet heel vaak voorkomt en dat begrijp ik volkomen. Ik reageer ook niet vaak bij andere bloggers. Ik heb daar gewoonweg de tijd niet voor. Natuurlijk als iemand de moeite heeft genomen om bij mij te reageren plaats ik zeker wel een reactie terug. Maar structureel reacties plaatsen doe ik niet. Dat is dus echt geen onwil maar pure tijdsnood. Dus elke reactie is voor mij dubbel zo waardevol. Ik ben zelf trouwens het meest actief op Instagram. Volg je mij daar al?

Wat vind jij het allerleukste aan bloggen?

Liefs,

Patricia ❤

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en You Tube?

Pin It voor later⤵️

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.