Beauty

Waarom ik helemaal klaar was met de curly girl methode

Zoals jullie misschien wel zagen op Instagram, zijn mijn krullen weer terug. Bedankt voor al jullie lieve comments op die post!! Echt super lief ❤. Een half jaar geleden startte ik met mijn zoektocht in de curly girl methode. Ik was al snel enthousiast maar ook vaak teleurgesteld. Mijn voornemen was om mijn haar zo lang mogelijk te laten groeien, om een prachtige lange bos met krullen te creëren. Maar hoe langer het werd, hoe vaker ik mijn haar in een knot ging dragen.

Lees ook: Ik ging naar de kapper, curly hair i don’t care

Ik was al een tijdje niet naar de kapper geweest. De laatste keer was maart, dus je kunt je indenken in welke staat mijn haar was. Pascal zei vaak genoeg, waar zijn je krullen? En als ik het dan wilde stijlen volgens mijn cg routine ontstonden er slierterige, onverzorgde krullen. Sterker nog je kon het geen eens krullen noemen. Hup al snel ging alles in een knot. Lekker makkelijk! Het was dus de hoogste tijd om naar de kapper te gaan. Er mocht van mij best een flink stuk af, als mijn natuurlijke krul maar weer terug kwam.

Op Pinterest zag ik een leuk model voorbij komen. Een lange boblijn. Vroeger heb ik het ook wel eens in een bob laten knippen maar dan een stuk korter. Nu wilde ik de lijn wat langer houden. De kapster ging er in mee en mijn haartjes had ik de avond ervoor al in de verf gezet dus dat kwam goed uit.

Wat ik overigens wel een beetje gek vind is dat kappers die niet gespecialiseerd zijn in krullen ook niets afweten van de cg methode.  Ze kennen het niet en als je zegt dat je je haar met een t-shirt afdroogt staan ze je raar aan te gapen. Maar goed, dat terzijde. Mijn haar was netjes in een bob geknipt, het stijlen bij de kapper liet ik achterwege want ik wilde thuis meteen aan de slag met de cg methode. Mijn routine is iets veranderd.

Welke producten?

Na het kappersbezoek heb ik mijn haar eerst weer een final wash gegeven. Ook omdat ik het natuurlijk had geverfd. Hiervoor heb ik de goedkope euro profit shampoo van Kruidvat gebruikt. Deze had ik nog staan. Daarna heb ik een haarmasker gebruikt. De Andrelon kokosboost is cgproof. Ik gebruikte eigenlijk nooit een haarmasker maar ik merk dat mijn haar dit toch wel nodig heeft. Even 10 minuten laten intrekken en goed uitspoelen.

Daarna was ik mijn haar met conditioner van ‘Garnier milde haver’. Dit product gebruikte ik al en deze doet het goed voor mijn krullen.  Daarna gebruik ik de gel van Wella extra strong. Deze heb ik aangepast in mijn routine. Deze gel is cg proof en die ik hiervoor gebruikte niet. Als ik nu de cast er uitknijp blijven er echt mooie glanzende gedefinieerde krullen over. Ik ben er echt heel blij mee.

Waar ik nog wel tegenaan loop is dat mijn krullen aan het eind van de dag  niet meer zo zitten al net na de styling. Ze zakken een beetje uit zeg maar en het pluis komt ook wat snel terug vind ik. Maar goed daar moet ik nog even een juist product voor vinden denk ik. Ik ga binnenkort een video opnemen met mijn nieuwe routine!

Heb jij krullen en de ideale tip tegen pluis? Let me know!!

Liefs,

Patricia ❤

Volg je mij al op Facebook, Instagram en Pinterest?

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.