Wat als ik toen blogger was?

Ik zie vaak zwangere bloggers voorbij komen en ik vind het zelf best heel leuk om deze artikelen te lezen. Ik kan mij zo voorstellen dat het ook super leuk is voor jezelf om de zwangerschap via je blog bij te houden door middel van er over te schrijven, foto’s te maken en zo de verschillende trimesters van je zwangerschap te doorlopen. Ik baal er stiekem best wel een beetje van dat ik toen nog geen blogger was. Ik ga je er meer over vertellen.

Toen ik nog geen blogger was maakte ik weinig foto’s en was ik amper te vinden op social media. Het bloggen is bij mij natuurlijk gekomen naar aanleiding van een minder mooie ervaring in mijn leven. Mijn postnatale depressie. Door hier over te schrijven en mijn hersenspinsels te delen heeft bloggen zeker meegeholpen aan een deel van de verwerking. Het heeft uiteindelijk positief uitgepakt maar soms denk ik ook wel eens, wat jammer dat ik bijna tot geen bolle buikfoto’s heb van mijn zwangerschappen. En wat jammer dat ik sommige dingen alweer ben vergeten.

In die tijd was voor mijn gevoel social media ook nog niet zo hot als nu. Nu is het niet meer weg te denken in de maatschappij en zeven jaar geleden was dit echt anders. Of ik heb al die tijd onder een steen geleefd dat kan ook 😉 Ik was er gewoon niet zo mee bezig. Voor mijn eerste zwangerschap werkte ik fulltime in de horeca en leefde ik meer in de avond en nachturen. Ik had het gewoon heel druk met werken en naar de kroeg gaan. Ik had wel een facebook account maar deelde hooguit één foto in de maand. Wat moest ik delen dan, het aantal biertjes dat ik dronk?

Wat als ik toen blogger was?

Mijn kinderen zijn nu zeven en vier jaar en de tijd dat ze baby’s waren lijken al mijlen ver weg. Af en toe lees ik mijn eigen blogs terug van bijvoorbeeld twee jaar geleden. Super leuk om te zien hoe klein je kids dan nog zijn en hoe ze er toen uitzagen.  Hoe leuk had het geweest als ik per maand een buikfoto had kunnen maken om zo de vorderingen van de groei te kunnen zien. Of updates te schrijven over je gevoel en die horrhormonen. Maar helaas was ik toen nog geen blogger. Wel heb ik een dagboekje bijgehouden bij mijn eerste zwangerschap. Hierin heb ik alle echofoto’s geplakt en ook stukjes geschreven over mijn gevoel. Maar die stukjes waren niet altijd even positief omdat ik toen al aan het worstelen was met mijn hormonen. Wat als ik toen al blogger was? Dan had ik mijn gevoel mischien wel in een blog verwerkt en had ik mischien wel tips gekregen van andere moeders. Had ik mij misschien niet zo alleen en machteloos gevoeld met mijn negatieve gevoelens.

Maar ik was in die tijd nog niet zo bekend met de online blogwereld en misschien achteraf is dat toch niet zo erg. Ik heb dan geen herinneringen online van mijn zwangerschappen maar wel in een mooie witte doos.

Ik heb een paar enkele foto’s van mijn buik en die bewaar ik hierin. Ook het dagboekje, echofoto’s, de geboortkaartjes van de kinderen en de eerste tandjes bewaar ik in deze doos. Als ik kijk in deze doos met herinneringen krijg ik altijd een melancholisch gevoel en stromen soms de tranen over mijn wangen. Tranen waarvan? Van geluk, van verdriet aan sommige moeilijke momenten, maar ook tranen van trots. Dat ik nu sta waar ik sta. Als vrouw en liefde van Pascal, als liefhebbende mama van twee prachtige kinderen en als blogger misschien zonder online buikfoto’s en updates maar wel met heel veel passie voor schrijven.

Heb jij ook wel eens van deze melancholische momenten? Laat het hieronder weten in de comments.

Liefs,

Patricia

Ps. Volg je mij al op Facebook en Instagram?

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.