Wat doe ik om mijn lichaam en geest te ontspannen?

Wat doe ik om mijn lichaam en geest te ontspannen?

Het is natuurlijk heel goed om gezonde voeding te eten om je lekker in je vel te voelen,  maar genoeg ontspanning is net zo belangrijk voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Er zijn een aantal factoren die er aan bijdragen hoe je je voelt. Genoeg en soms even alleen aan je zelf denken is er daar zeker een van. Dat is niet egoïstisch maar dat is juist goed voor je zelf zorgen, zodat je ook weer goed voor anderen kunt zorgen.  

Ik heb vaak genoeg momenten dat ik maar door dender en dat Pascal mij even een halt toe roept. Toch grijp ik de laatste tijd steeds vaker zelf in. Ik voel snel aan wanneer ik mijn me-time momentjes moet pakken. Zeker als moeder zijn die momenten vrij schaars. In dit blog artikel deel ik wat ik precies doe om te relaxen en te ontspannen.

Wat doe ik om mijn lichaam en geest te ontspannen?

Een warm bad nemen

Dit weten jullie onderhand wel van mij, ik hou echt van een ontspannen warm bad. Het is heerlijk om dit ‘s avonds te doen, maar nog luxer voelt het voor mij om dit in de middag te doen. Dan heb je echt zo’n hotel feeling. In de avond probeer ik echt te relaxen en mijn telefoon weg te leggen. Dus kaarsjes rond het bad en maskertje op jet gezicht, dat soort dingen.

Yoga, het liefst in de ochtend

Ik ga graag naar de sportschool maar dat gaat nu even niet, ik doe ook graag een yoga work-out thuis. Bij voorkeur in de ochtend. Fijn om je weekend mee te starten. Ik heb genoeg boeken die betrekking hebben tot mind en healthy lifestyle.

Daar staan onder andere verschillende yoga oefeningen in. Ook kun je op You-Tube genoeg yoga work-outs terug vinden. Voor mij is deze favoriet.

Iets gezonds in de keuken bakken alleen, of met de kids.

Ik weet niet wat het is, maar ik word de laatste tijd echt ontspannen van iets bakken en creatief bezig zijn in de keuken. Lekker bezig zijn met gezonde ingrediënten en mindful in dat beslag roeren. Je bent meteen lekker bezig en je zet je hoofd op iets anders. Ook een leuke bezigheid om te doen met je kids. Bakrecepten nodig? Hier, en hier nog wat ideeën!

Een wellness resort bezoeken/ alternatief is je badkamer omtoveren tot wellness.

Een wellnessresort is nu niet aan de orde hoewel ik dat wel echt pure ontspanning vind. Je kunt natuurlijk ook je eigen badkamer omtoveren tot wellness. Brand overal kaarsen, steek een wierook aan, gebruik heerlijke olie voor in bad, gebruik een gezichtsmasker, lees een boekje op bed, doe een dutje, lees weer een stukje, zet je favoriete kruidenthee klaar en je bent daarna heerlijk zen…

Met een magazine of boek vroeg naar bed.

Soms vind ik een avond vroeg naar bed gaan echt heerlijk. Het is natuurlijk niet super spannend, tenzij je met je partner in bed kruipt ;-), maar het doet zoveel goed voor je lichaam. Eerst even wat leuke artikelen lezen in een blad of boek. Daar word ik altijd een beetje slaperig van. Bij voldoende nachtrust hersteld er zoveel in je lichaam en kun je er de volgende dag weer met frisse moed tegenaan.

Mediteren

Meditatie probeer ik echt vaker toe te passen in mijn dagelijkse routine. Hoewel het er ook wel vaak bij inschiet. Toch probeer ik al wat vaker op mijn ademhaling te letten. Ook al doe je maar vijf minuten per dag even goed in en uit ademen. Dit kan overal, ook achter je bureau op je (thuis) kantoor.

Een middagdutje doen

Ja ook zo heerlijk, om gewoon ‘s middags even je bed in te duiken. Als moeder kun je soms chronisch moe zijn, heb je ook nog eens last van hormonale disbalans dan kun je helemaal wel een powernap gebruiken. Ik doe het af en toe vooral in de week voor mijn menstruatie. Ik geef er gewoon aan toe als ik echt heel heel erg moe ben. Ik ga nooit langer dan 30 minuten anders slaap ik ‘s avonds niet meer.

Fotograferen van eten

Fotograferen van eten maar ook van mijn kinderen of van een mooie bloem of plant. Ik vind dit leuk om te doen en krijg er energie van. Het is echt een hobby die ik zou willen uitbreiden.

Wandelen in de zon

Een kleine of grote wandeling doet mijn lichaam en geest echt tot rust komen. Nu is de situatie zo dat we meer binnen moeten blijven. En natuurlijk houd ik mij er ook aan, maar naar rustige plekjes gaan is nog wel toegestaan. Ik probeer nu dan ook de rustige plekken op te zoeken.

Een wijntje drinken in het eerste lentezonnetje

Genieten van een heerlijk glas wijn op mijn balkon. Afgelopen weekend was het zover en heb ik genoten van de eerste lente zonnestralen. Wat een genot. En tja wijn is niet goed voor de hormonen maar zo af en toe mag het best. Anders houd ik deze leefstijl ook niet vol.

Wat doe jij om je lichaam en geest tot rust te brengen?

Liefs,

Patricia

Volg je mij al op Facebook,  Twitter en Instagram?

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.