Wat gebruik ik allemaal bij het bloggen…?

Als je blogger bent zijn er natuurlijk een aantal tools die je altijd gebruikt.  Het leek mij leuk om eens te laten zien wat ik zoals gebruik als ik een artikel schrijf. Wat komt er allemaal bij kijken. Een stukje schrijven en meer niet? Nou dat is zeker niet het geval. Er gaat een hoop tijd zitten in het up to date houden van je blog. Maar het is wat ik het liefste doe, dus voor mij is het een hele plezierige bezigheid. 

Wat gebruik ik zoal?

1. Laptop

Daar kun je als blogger niet onderuit.  Je moet een laptop of computer tot je beschikking hebben. Het liefst met een snelle internetverbinding. Als ik een opzet maak voor een artikel, doe ik dat altijd op mijn telefoon. Maar de uitwerking ervan gebeurd sowieso op de laptop. Ook het beantwoorden van mail vind ik netter vanaf de laptop. Mijn laptop is al een oud beestje en vertoont her en der al wat kuren. We doen het er nog even op maar in het nieuwe jaar zou een andere heel fijn zijn.

2. Smartphone 

Deze is onmisbaar voor mij. Ik doe veel op mijn telefoon voor mijn blog. Ik maak dus opzetjes voor artikelen. Ik maak mijn foto’s met mijn Samsung Galaxy S6. Natuurlijk streef ik naar een spiegelreflexcamera maar voor nu voldoet mijn Samsung ook nog prima. Ik deel mijn artikelen op social media. Ik hou mijn Google Analytics bij. En ik lees natuurlijk heel veel blogs op mijn telefoon.

3. Achtergronden en fotoaccessoires

Om foto’s te maken is het leuk om verschillende achtergronden te gebruiken. Ik maak vaak gebruik van mijn hoogglans witte tafel. Maar ook kun je kiezen voor een fluffy wit kussen. Ik maak de foto’s altijd bij daglicht.

Accessoires maken je foto meer af. Het is minder saai om naar te kijken en maakt een foto net iets professioneler. Ik gebruik nep bloemen en plantjes.  Maar ook gebruik ik wel eens een kop thee of koffie. Notitieboekjes zijn ook ideaal om te gebruiken op je foto’s of wat dacht je van een mooi tijdschrift al ondergrond.

4. Verschillende apps.

Ik ben helemaal fan van twee apps die betrekking hebben tot bloggen. Als eerste de fotobewerkingsapp VSCO. De foto’s krijgen net dat extra’s wat je mist. Ik zal je een voorbeeld laten zien.

Links is niet bewerkt en rechts wel. Zeker voor foto’s van materialen vind ik deze app heel fijn. De app kun je gratis downloaden en je kunt zelf kiezen welk filter je gebruikt. Tegen betaling kun je nog mooiere filters downloaden.

Nog zo’n app waar ik heel blij mee ben is de WordPress app. Dat ik deze niet eerder ontdekt heb. Ik gebruik deze app nu een paar maandjes en kan niet meer zonder. Het uploaden van foto’s gaat zoveel sneller zeker nu ik mijn foto’s nog met mijn Samsung maak. Ook schrijf ik mijn ideeën gelijk in de concepten.  Zo vergeet ik nooit meer een geniaal idee.

5. Mijn planner/ Bujo

Dit boekje gebruik ik veel. Ik schrijf mijn maandplanner erin, mijn weekplanner, maar ook mijn to do list staat in dit boekje. Sinds kort heb ik ook een lijstje bloggers erin staan die ik veel bezoek. Ik probeer vaak het rijtje af te gaan en bij iedereen wel te reageren maar soms wint de tijd het van mijn kunnen.

Wat gebruik jij zoal bij het bloggen? Ik ben heel benieuwd naar de reacties.

Liefs,

Patricia

Comments

  1. Sylvia says:

    Wat een heerlijk lijstje! Ik gebruik ook de Google analytics app en kan ook echt niet zonder mijn notitieblokje! Daarnaast heb ik nog een soort van blogmap waarin allerlei belangrijke zaken staan (soort blogplanner).

    Ps superleuk dat ik in je “blogs i like” lijstje sta😃

  2. Cynthia says:

    Mijn telefoon voor de eerste opzet en voor foto’s, mijn labtop, soms pixabay en dat is toch wel het belangrijkst.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.