Wat te doen met kinderen zonder tuin…?

Bron afbeelding: Pixabay

Als je mij langer volgt dan weet je dat wij vorig jaar Mei verhuist zijn. Dit was noodzakelijk omdat wij meer financiële ruimte moesten creëren. Nu is het soms nog best puzzelen met het financiële gedeelte maar we komen er altijd wel weer uit. Ook zijn wij verhuist van een best groot huis met een tuin naar een maisonnette woning met een balkon. En ik zal eerlijk zeggen, nu met de mooie dagen mis ik onze tuin gigantisch. Ons balkon zit ook nog eens boven aan onze slaapkamer dus de stap om buiten te zitten is dan nog even wat groter. Maar wij zijn echten buitenmensen dus buiten zitten zullen we.

Omschakelen

Wij als volwassenen schakelen op zich wel makkelijk om, maar voor de kinderen is dat een stukje lastiger. Zeker voor Lars. Die heeft de verhuizing wel bewust meegemaakt en weet zich ook nog echt dingen te herinneren van het oude huis met de tuin. Zodra het mooi weer was, was Lars altijd buiten in de tuin. Fietsen, in de aarde wroeten, met het water spelen van de vijver noem maar op. Nu is dat lastiger maar het is wel goed voor het creatieve brein. Ik geef je tips voor op het balkon….

Tips voor vermaak op het balkon

 • Zet een waterspeeltafel op het balkon, je kunt deze speeltafels bij de action kopen of bij de speelgoedwinkel. Lekker spelen met water, dat vind een kind toch altijd leuk.
 • Een kleine zandbak. Als je kinderen nog wat kleiner zijn en je hebt een ruim balkon, zet dan een kleine zandbak in de hoek. Gegarandeerd speelplezier
 • Maak een tent van je balkon. Span een doek over de reling en de waslijn en je hebt een leuke tent om in te spelen. Leg er kussens in en speelgoed en de kinderen zijn onder de pannen.
 • Maak een hoekje om een eigen moestuin te beginnen. Een kleine bak of potten zijn al voldoende. Maak er echt jullie project van. Uiteraard zijn de moestuintjes van de Appie dan een ideale uitkomst.
 • Maak een gezellige balkonpicknick. Leg een kleed op de grond en maak allemaal lekkere hapjes. Je kunt kussens neerleggen om het gezellig te maken. Zet eventueel een koelbox neer voor de drank die koud moet blijven. Gegarandeerd gezelligheid met de kids.
 • Op een balkon kun je helaas niet bbq’n. Wij deden dat wel vaak in de zomer. Nu zetten wij de bakplaat buiten en bakken daar onze vleesjes en visjes op. Salade en brood erbij en je hebt een ideale balkon bbq!
 • Stoepkrijten. Dit kan natuurlijk ook in de tuin maar is op het balkon ook zeker een goede optie. Laat ze er lekker creatief op los gaan. Ook de muren mogen van mij dan best versierd worden.
 • Als het echt warm is kun je een klein opblaasbadje neerzetten. Wij hebben dit zelf vorig jaar ook gedaan. Het was een schot in de roos. Lars en Sara konden samen lekker spetteren en spatteren en ik zat heerlijk met een drankje met mijn voetjes in het water.

Dit waren mijn tips betreft je kinderen vermaken zonder tuin maar op het balkon.  Deze tips zijn handig als bijvoorbeeld je jongste kindje nog een middagdutje doet, en je toch lekker buiten wilt zijn met je oudste kindje.

Heb jij nog aanvullende tips? Ik lees het graag in de reacties.

Liefs,

Patricia

 


2 thoughts on “Wat te doen met kinderen zonder tuin…?

 1. Avatar

  Huismama Beantwoorden

  Goed idee om een water tafel neer te zetten. Daar is die van mij ook gek op.

 2. Avatar

  een lezer Beantwoorden

  Beste Patricia.

  Dank voor je leuke tips over kind en balkon. Wij gaan ze uitproberen. Tuin of Balkon: de essentie is een liefdevolle en stimulerende omgeving.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.