Wat zijn mijn gekke gewoontes?

Ik denk dat iedereen hier wel wat van heeft. Vreemde rare gewoontes of handelingen die je doet. Het sluipt er automatisch in en eigenlijk zie je het zelf niet meer echt als vreemd, terwijl het voor een ander heel raar en awkward over kan komen. In dit artikel ga ik mijn gekke gewoontes met je delen. Lees je mee?

Wat zijn mijn gekke gewoontes?

#Neuroot

Als ik zeker weet dat ik mijn stijltang of iets dergelijks heb uitgezet, ik toch, als ik al bijna bij de auto ben terug loop naar binnen om te kijken of ik het desbetreffende apparaat heb uitgezet. Anders kan ik niet rustig naar mijn werk of afspraak. Hele doemscenario’s spelen zich dan af in mijn hoofd met als ergste scenario een afgebrand huis.

#Nieuw is altijd beter

Als ik nieuwe spullen koop, ik vaak al naar het nieuwe grijp terwijl het oude ook nog goed is. Dan heb ik het bijvoorbeeld over vers beleg, nieuwe kleding, of vers brood. Het oude moet natuurlijk eerst op maar in mijn hoofd zegt er een stemmetje dat het nieuwe veel lekkerder is. En negen van de tien keer luister ik naar dit stemmetje in mijn hoofd. Dit heb ik ook met nieuwe kleding. Oudere kleding die nog prima is kan ik ineens helemaal niet mooi meer vinden en dan ook echt niet meer dragen. Ik ben er dan gewoon snel op uitgekeken.

#Check, check dubbelcheck

Ik controleer altijd de brievenbus. Dat is een soort neurotische dwang geworden. Ik woon op twee hoog en dus zijn onze brievenbussen beneden. Elke keer wanneer ik er langsloop kijk ik even snel in het kluisje of ik misschien iets belangrijks heb gemist. Ja ook op Zondag en feestdagen. Hoe vaak ik Pascal al niet heb horen zeggen,”schaaaat er komt geen post vandaag!!!” Ja oke laat mij gewoon even kijken je weet nooit!! Ik ben ten slotte een blogger ;).

#Haarwasritueel

Als ik mijn haar was en ik conditioner gebruik, heb ik daarna altijd heel veel losse haren in mijn handen. Ik maak daar dotjes van en plak die tegen de muur of leg ze op de rand van het bad om ze daarna in de prullenbak te gooien. Ik wil absoluut geen haren in het doucheputje. Ik vind dat heel vies.

#Huilen geblazen

Als ik last heb van mijn hormonen en ik een lekkere jankbui heb, ik dan in de spiegel kijk om mezelf nog zieliger te vinden en dan nog harder huilen. Soms lucht het ontzettend op. #tipvanflip

#Lonely call

Als ik word gebeld moet ik altijd alleen zijn. Ik vind het niet prettig als andere mensen mijn telefoongesprek kunnen horen. Waarom dit is weet ik niet. Ik heb het thuis dan loop ik altijd even naar de keuken of naar boven, maar op mijn werk doe ik het ook. Laat mij maar lekker alleen bellen.

#Plassen, plassen, plassen

De titel zegt eigenlijk al genoeg. Ik ga soms drie of vier keer plassen voordat ik ga slapen. Ik kan absoluut niet tegen het gevoel dat mijn blaas nog vol zit. Ook al zijn het drie druppels. Mijn blaas moet leeg anders val ik niet in slaap. Een soort afspraak die ik gemaakt heb met mezelf.

Zijn deze gekke gewoontes herkenbaar voor je en wat is jouw gekke gewoonte. Het lijkt mij leuk om te lezen. Laat ze hieronder achter in de comments!

Liefs,

Patricia

Ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.