Food Persoonlijk PMS en Hormonen Psyche

We gaan er weer voor, fit en gezond de lente in!!

Deze titel klinkt natuurlijk alsof een gezonde leefstijl mij heel gemakkelijk afgaat en dat is natuurlijk niet zo. Ik ben ook maar een mens. Maar ik weet wel dat ik de afgelopen tijd weer iets te snel naar ongezond greep. Een koekje, broodje hagelslag,  te vaak brood als lunch en te weinig groenten en water. Tijd voor wat verandering en ik neem jullie natuurlijk lekker mee. 

Het is niet makkelijk om ineens alles om te gooien en dat wil ik ook niet. Ik probeer juist weer met die kleine stapjes mijn leefstijl aan te passen. Zo probeer ik veel producten in huis te halen waarmee ik flink kan afwisselen.  Dat wil zeggen veel basisproducten. Ik vind brood erg lekker voor lunch en dus kocht ik kooolhydraatarm brood. Dit is super lekker en heel voedzaam. Ook kocht ik volkorencrackers en veel spreads om af te wisselen.

Gezond afwisselen

Natuurlijk is het altijd handig om verschillende soorten rauwkost in huis te hebben om je lunch mee af te toppen. Lekker bij een salade maar ook op of bij je broodmaaltijd is het heerlijk. Mijn suikerinname probeer ik weer te beperken maar geheel suikervrij lukt mij niet. En dat hoeft ook niet vind ik. Je mag zo best op z’n tijd eens iets lekkers.

Workout

Ik ga nog steeds trouw elke maandagavond naar de sportschool voor mijn lesje cardiostep maar ik wil eigenlijk een sportmoment erbij pakken. Ik zit dus te denken aan zaterdagochtend.  Aankomende zaterdag is de eerste keer dat ik ga. Een lesje FunXtion om 9.30 in de ochtend. Ik denk dat mijn weekend een stuk frisser begint. Het is maar een les van een half uurtje. Lekker douchen op de sportschool misschien nog even naar de sauna en mijn weekend kan van start.

Ook de sportmomenten thuis wil ik weer wat meer gaan oppakken. Yoga, meditatie en natuurlijk mijn vaste 7 minuten workout. Ook mijn fitbit mag best weer wat vaker om mijn pols om mijn stappen te tellen. Gemiddeld kom ik nu op 5000 stappen behalve als ik sport, dan kom ik ver boven mijn gemiddelde.

Ook heb ik een beetje verzaakt in het delen van mijn foodies op vrijdag. Zal ik dit weer gaan oppakken of vinden jullie het leuker als ik dit in Stories deel? Laat het mij vooral weten. Sowieso ben ik aan het nadenken over Mommy Stories! Welke kant wil ik op? Er komt denk ik nog wel een apart artikel over online!

Ik ben flink gemotiveerd om lekker aan de slag te gaan wat betreft gezondheid, sporten en de balans vinden tussen inspanning en genoeg ontspanning. Jullie zullen via stories op de hoogte worden gehouden.

Hoe sta jij ervoor wat betreft gezonde leefstijl?

Liefs,

Patricia

Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.