Weekoverzicht #3

Weekoverzicht #3

De week is alweer voorbij. Jeetje wat gaat het hard. Zeker nu ik die overzichtjes bij houd lijkt het voorbij te vliegen. Het was een week met ups en downs. Lars had natuurlijk vakantie en daarom was de week wat rommelig. Ik zelf zat minder goed in mijn vel door mijn hormonen. Ik weet dat mijn periode nadert en dan valt voor mij alles zwaarder. Het leven als vrouw met PMS gaat niet altijd over rozen. Haha. Het is overigens toch wel ergens goed voor want doordat ik ongesteld moet worden had ik Maandag ineens zin om heel veel op te ruimen. Laten we de week beginnen voordat ik alles al verteld heb…

Maandag

Een opruimwoede dus, Maandag is het slecht weer en prima weer om in huis te rommelen. Pascal en ik ruimen de voorraadkast op en daar ligt een hoop in. Ik ga verder met uitzoeken van de spullen en Pascal gaat ook de berging beneden aanpakken. Ik zoek intussen ook de foto’s uit en kijk ze gelijk even door. Ook komen de foto’s van de beide bevallingen voorbij en dat doet wat met mij. Ik krijg er tranen van in mijn ogen. Het zal ook best wel met mijn hormonen te maken hebben.

Ook breng ik gelijk even het lege glaswerk naar de glasbak. Lars loopt gezellig mee. Het regent maar dat maakt voor Lars niet uit. Hij ziet onderweg een gave graafmachine en daar moet hij natuurlijk even mee op de foto.

De rest van de dag rommelen we lekker aan en het is een fijn gevoel als alles is opgeruimd.

Dinsdag

Dinsdag ben ik een extra dag vrij omdat Lars natuurlijk vakantie heeft. Sara gaat een dagje extra naar de opvang en dus gaan Lars en ik iets leuks doen. Aangezien het nog steeds snert weer is besluiten we om naar Monkeytown te gaan. Het is gezellig maar ook echt een mierennest van gillende kinderen en stressende ouders.

Om elf uur heeft Lars trek in een ijsje. MM oke beetje vroeg maar het is vakantie. Moet kunnen toch? #loedermoeder. Ik neem een koffie met een een verantwoorde koek. Denk ik.

Rond half twee zijn we er klaar mee want het is eigenlijk echt te druk en gaan we weer naar huis. Lars kijkt even iPad en ik ruim op in huis. We doen lekker rustig aan en om vijf uur halen we Sara op van de opvang. We eten lekker en de kids liggen vroeg in bed. Ze zijn allebei echt goed moe.

Woensdag

Woensdag moet ik werken en Lars wordt al heel vroeg opgehaald door zijn opa. Hij blijft een nachtje logeren. Ik breng Sara naar de opvang en ga aan het werk. Het is een prima werkdag en na mijn werk rij ik naar huis. Even een uurtje voor mijzelf. Ik werk even aan een artikel wat in mijn concepten staat en ga even lekker liggen op de bank. Om vijf uur haal ik Sara van de opvang en kook makkelijk aangezien we maar met z’n drietjes zijn. Ik voel mij niet zo lekker en ga lekker in bad met een maskertje.

Donderdag

Weer een werkdag voor mij. Sara gaat wederom naar de opvang vandaag. Het is best vermoeiend voor haar merk ik. Drie dagen achter elkaar. Maar het kan even niet anders. Na mijn werk rij ik naar huis en zet een artikel online. Ik haal Sara op van de opvang en we eten weer met z’n drietjes. Ik breng Sara vroeg naar bed want die is helemaal afgedraaid. Na het eten wordt Lars thuisgebracht door opa en oma. Ze drinken gezellig nog een kopje koffie en als ze weg zijn breng ik Lars naar bed. Daarna wacht ik ook niet lang. Ik duik vroeg mijn mandje in en lees nog wat uit een blad. Ik kan het gebruiken.

Vrijdag

Vrijdag ben ik thuis met Lars en Sara. Ik pak een beetje door ‘s ochtends want ik wil er op uit met de kids. Ik ga lekker wandelen in het park. Het is prachtig weer en ik kan wel wat zonlicht gebruiken. Wanneer komt die lente nou eens? De kids zijn lief en spelen lekker in de speeltuin.

Ook is stampen in de plassen reuze leuk natuurlijk. De kids worden moe en ik besluit om even koffie te drinken bij Danice. Een superleuk zaakje waar ze een grote speelhoek hebben voor de kids. Niet geheel onbelangrijk.

We drinken lekker wat en daarna doen we nog een klein boodschapje. Ik ga even langs bij de Etos voor luiers en billendoekjes. Ik vond deze zo leuk en ze waren ook nog in de aanbieding.

Als we thuis zijn ga ik aan het huishouden beginnen en leg Sara lekker op bed. Ik doe ‘s middags nog even een spelletje met Lars en de rest van de dag verloopt rustig.

Zaterdag

 

Pascal moet werken en ik ben alleen met de kids. Vandaag is wel een speciale dag want Lars mag voor het eerst naar zwemles.

Woehoe. We hadden hem maandag al ingelicht en hij vond het in de eerste instantie niet echt leuk. Maar hoe verder de week vorderde hoe meer zin hij er in kreeg. Mijn moeder komt oppassen en is om half elf bij ons. Lars en ik gaan lekker richting zwembad. Toevallig zit hij ook nog bij een jongen uit zijn klas en een oud buurjongentje dus dat was wel fijn voor hem. De eerste les mag ik ook mee het zwembad in. Ik kleed hem om en om half twaalf is het zover. Ik loop met hem naar het bad. Hij gaat bij de kindjes staan en ik zie al dat hij het moeilijk vind. Zodra ze het water ingaan brult hij even de boel bij elkaar. Mijn moederhart breekt even en hij vind het in het begin helemaal niet leuk. Na ongeveer twintig minuten vind hij het toch wel wat leuker en zie ik een klein lachje op zijn gezicht. Als hij klaar is ben ik zo trots op hem. Ik zeg dat hij het super goed heeft gedaan. En we gaan lekker een ijsje eten. Ik ben benieuwd hoe het volgende week gaat.

Na de zwemles doen we nog een boodschapje en gaan we weer lekker naar huis. Mijn moeder blijft nog gezellig en we kletsen lekker bij met een pot thee. Lars gaat lief spelen. ‘S avonds drink ik lekker een wijntje met Pascal  en kijken we een film.

Zondag

Zondag hadden we plannen maar die vervallen een beetje omdat Pascal last heeft van zijn voet door jicht. Ik ga dus met de kids even naar buiten. Ik besluit om naar het panbos te rijden.

Het is lekker weer en de kids vinden het heerlijk. Daarna rijden we naar huis en maak ik tosti’s. ‘s avonds heb ik een ontspannen avond voor de boeg want ik ga lekker naar de sauna. Heerlijk even helemaal niks. Ik geniet er met volle teugen van en slaap daarna heerlijk.

Dit was mijn weekje alweer! Deze week weer wat meer ritme doordat de scholen weer zijn begonnen. Hoe was jou week? Heb je nog leuke dingen gedaan in de vakantie? Ik lees het graag in de reacties.

XX

Patries

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.