Weer aan het werk, dus een nieuw ritme

Ik ben weer aan het werk en dat betekent ook dat ik weer even moet wennen aan een nieuw ritme. Waar ik de afgelopen vijf maanden volledig thuis was voor de kinderen, ben ik nu ineens weer gemiddeld 24 uur per week aan het werk. En dat is even schakelen.

Maar ik vind het een fijn gevoel. Het is heerlijk om weer even met andere dingen bezig te zijn en vooral weer leuke collega’s om je heen te hebben. Dat heb ik zeker gemist. Dit betekent wel dat ik voor mijn blog een strak schema moet aanhouden wil ik om de dag iets online hebben staan. Er is voor nu ook al twee dagen niets online gekomen en dan gaat het bij mij al een beetje kriebelen. Het voelt niet goed ofzo.

Leestip: Mijn blogschema voor aankomende tijd

Vrije dagen

Maar ik ben deze week begonnen dus deze week mag ik de rust van mezelf toelatenĀ  šŸ˜‰. Mijn vrije dagen zullen zijn op de Maandag, Donderdag, Zaterdag en Zondag om de week. Ik werk dus ook twee keer in de maand op Zondag. Ik vind dit persoonlijk alleen maar fijn want als ik op Zondag werk hebben we sowieso de Zaterdag met het gezin. Het wordt wel een stuk drukker en dan moeten we de planning iets strakker bijhouden. Iets waar ik soms nog wel eens in verzaak.

Planning

Wat wordt de planning? De Maandag ben ik thuis met Sara. Ik wil haar dan ook genoeg aandacht geven en er moeten ook huishoudelijke taken gedaan worden. Maandagavond besteed ik aan mijn blog en het voorschrijven van mijn artikelen. Dinsdag is mijn werkdag. Ik werk dan van 9.30 tot 18.00 uur. Deze dag doe ik verder niets voor de blog. Woensdag werk ik van 12.00 uur tot 21.00 uur. Ik heb dus de hele ochtend voor mezelf want Sara is op de opvang.

Ik wil in de ochtend wat tijd besteden aan mijn blog en daarna mijn vaste sportles pakken. Daarna door naar mijn werk. Donderdag ben ik vrij en heb ik de hele dag voor mezelf. In de ochtend pak ik tijd voor mijn blog en ‘s middags is het me-time. Ik doe lekker waar ik zin in heb. Vrijdag ben ik overdag vrij en werk ik vanaf 18 uur ‘s avonds. Overdag ben ik met Saar en wordt het huishouden gedaan. Zaterdag ben ik weer lekker vrij en ik werk dus om de week op Zondag.

De tijd in het weekend is alleen voor mijn gezin. De boodschappen laten wij vanaf nu ook weer lekker bezorgen. Het kost best een hoop tijd en bezorgen is toch wel heel handig. Het klinkt heel druk nu ik het zo teruglees maar het valt best mee. Met een goede planning komen we een heel eind en creƫren we een hoop meer rust.

Ben jij een goede planner? Ik lees het graag in de comments!

Liefs,

Patriciaā¤

 

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.