Weet een topper uit de oven | Bananenbrood met swirl van chocolade en noten…

Ik krijg toch werkelijk waar geen genoeg van bananenbrood. Je kunt er zo lekker mee varieren en het is super lekker. Vandaag kies ik voor een wat minder gezonde variant. Maar oooh wat is deze goddelijk lekker. En het gaat uiteraard om balans. Natuurlijk mag je jezelf ook wel eens verwennen met iets minder gezond. Zo houdt je een gezonde leefstijl ook het beste vol.

Deze topper is het bakken waard mensen. Het neigt zelfs een beetje naar bananencake. Heerlijk smeuïg en een genot bij een kop koffie of thee of gewoon als tussendoortje. Ik laat je niet langer in spanning, ik ga het recept snel met je delen.

Ingrediënten

  • 125 gr. gesmolten boter
  • 6 grote medjouldadels
  • 2 eieren
  • 60 ml amandelmelk
  • 3 rijpe bananen
  • 250 gr speltmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snuf zout
  • Halve reep pure chocolade
  • Handje ongebrande noten

Optioneel

1 extra banaan ter garnering van je bananenbrood.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze goed in. Ik verkreukel mijn bakpapier meestal zodat je deze goed in de hoekjes kunt drukken.
  2. Doe de dadels met de amandelmelk in de blender totdat er een romig mengsel ontstaat. Voeg dit samen met de eieren aan de gesmolten boter toe en meng dit goed door.
  3. Doe nu het speltmeel en het bakpoeder erbij en roer tot een stevig beslag
  4. Prak de bananen tot puree en voeg deze toe aan het beslag. Roer nog even goed om. Is het beslag te vochtig, voeg dan nog wat speltmeel toe.
  5. Stort het beslag in de cakevorm en leg de extra banaan door de lengte gesneden eventueel op je bananenbrood ter garnering. Laat je brood even rusten voor 10 minuten voordat je hem in de oven zet.
  6. Zet je bananenbrood voor 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven, check met een satéprikker of het brood gaar is.

En genieten maar!!!

Wil je een andere variatie maken, probeer ook eens dit en dit recept!

 

Wat is jouw favoriete bananenbrood? Ga je dit recept maken, laat het mij weten en tag mij op Instagram. @patricia_van_ommeren

 

Je kunt mij ook volgen op Instagram, Pinterest en Facebook! Leuk als je daar ook eens komt kijken!

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.