What’s on my phone…

Ik heb een haat-liefde verhouding met mijn telefoon. Het liefst leg ik mijn Samsung telefoon op sommige momenten even weg.  Het gaat mij sinds het laatste artikel wat ik hier over schreef best redelijk goed af. De conclusie hieruit is wel dat ik verslaafd ben. Als je niets om handen hebt, en je wordt onrustig als je niet op je telefoon kunt kijken…? Tja  dat zegt denk ik wel genoeg. Ik nam mijn telefoon eens grondig onder de loep en keek wat ik er zoal vanaf kon halen. Welke apps gebruik ik veel en welke juist wat minder. Kijk je mee?

 

VSCO

Met deze app kun je foto’s bewerken en ik ben heel blij dat ik deze op mijn Samsung heb staan. Ik probeer mijn foto’s altijd te bewerken voor Instagram maar ook voor mijn blog. Ik ben er achter dat deze filters veel mooier zijn dan van Instagram althans dat is mijn mening. Je kunt de app ook upgraden naar Premium en dan heb je nog meer mooie filters tot je beschikking. Ideale app voor als je fotografeert met je smartphone.

Alibaba.com

Deze app heb ik gedownload ter voorbereiding van mijn toekomstige webshop. Het is net zoiets als Ali express maar dan kun je de producten in grote partijen opkopen. Een beetje oriëntatie is nooit weg natuurlijk. Het voordeel van Alibaba.com is dat de producten niet duur zijn. Dit kan natuurlijk wel nadelig zijn voor de kwaliteit van het product. Ik heb deze app nog niet veel gebruikt maar ik wil binnenkort toch eens wat bestellen. Al is het alleen maar om de producten te testen.

Messenger

Messenger gebruik ik niet zo heel veel. Ik heb deze app dan ook al een keer van mijn Samsung telefoon afgehaald. Maar dan krijg je toch meldingen via Facebook en dan kan ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hup app staat er weer op. Het is ook gewoon irritant als die meldingen niet verdwijnen toch?

Email

Email op je smartphone kan heel handig zijn, maar tegelijkertijd is het een doorn in mijn oog . Dit zorgt er namelijk voor dat ik soms om elf uur ‘s avonds in mijn bed nog mijn email aan het checken ben. Dit is alles behalve goed voor mijn ontspanning en nachtrust. Ik ben dus tot de conclusie gekomen dat ik mijn email op vaste tijden wil beantwoorden. Tijdens mijn werk voor de blog op de laptop. Niet meer in de avond maar in de ochtend en overdag als ik het meest productief ben. De avond is voor rust en ontspanning.

Facebook

Facebook is essentieel om je bedrijf te promoten, maar tegelijkertijd ook een valkuil. Je kunt al snel een uur kwijt zijn aan het doelloos scrollen door je tijdlijn. Ik merkte dat ik daar niet gelukkiger van werd en dat het mij zelfs wat stress bezorgde.  Ik besteed mijn tijd liever nuttig, in de zin van: iets met de kinderen ondernemen of lekker ontspannen een magazine lezen. Ik laat Facebook zeker op mijn Samsung telefoon staan maar  ik probeer te doseren en het gebruik zeker te beperken tot weinig.

Instagram

Ik ben eigenlijk helemaal geen ster in het bijhouden van Social Media. Ik weet dat het wel zou moeten, maar het zit nou eenmaal niet in mij. Ik heb dan ook respect voor alle bloggers die wel regelmatig tot vaak posten. Deze app kan ik niet van mijn Samsung af gooien want Instagram kan nu eenmaal alleen maar via je smartphone. Ik vind het ook wel een fijne app maar soms legt het wel een bepaalde druk op. Ik moet een mooie foto posten of ik moet dagelijks iets posten. Dat moeten is sowieso al niet goed. Toch is de druk op dit moment enorm. Dit komt mede omdat ik zonder baan zit en mijn blog wil zien groeien. Die druk is niet prettig en haalt mijn inspiratie behoorlijk naar beneden. Ik moet mijn taken dus beter inplannen.

Whatsapp

Tja wat zal ik er over zeggen. Whatsapp is natuurlijk super handig omdat het ‘gratis’ is. Maar het is ook een obstakel tussen sociale contacten. Iedereen appt maar tegenwoordig en bellen is sowieso uit de tijd. Maar hoe leuk is het om gewoon nog even persoonlijk met iemand te spreken. Of hoe verrassend is het om nog een kerstkaart in de bus te vinden in plaats van een kerstberichtje via Whatsapp. Ik vind het best onpersoonlijk. Ik krijg ook steeds het gevoel dat ik verplicht word te antwoorden. Terwijl dat vroeger bij sms totaal niet het geval was. Als je de volgende dag eens terug smste was het prima en deed niemand daar raar over of werd er ook niemand boos op je. Ik kan niet zonder whatsapp want er gaat ook een hoop van school via deze app, zoals speelafspraakjes en dergelijke. Maar als tegenwoordig niet zo veel via deze app zou gaan had ik whatsapp er al lang afgehaald.

WordPress app

Dit is een gevaarlijke en verslavende app voor mij. Op mijn telefoon ben ik constant bezig met mijn blog en werk ik veel te veel tussendoor. Dit voelt niet goed en had ook echt het gevoel dat ik mezelf geen rust meer gaf. Ik heb deze app dan ook verwijderd en schrijf mijn artikelen niet meer tussendoor maar op vaste tijden en werkdagen. Het geeft zoveel meer rust en ik kan meer genieten.

Google Analytics

Deze app heb ik er opgezet om mijn statistieken bij te houden. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je er vier keer per dag op kijkt of je artikel wel goed scoort of niet. Het is juist leuk om je cijfers wekelijks met elkaar te vergelijken. Zo zie je ook beter de groei in je cijfers en raak je niet gefrustreerd als er die dag wat minder mensen op je website komen. Deze app ga ik verwijderen en het bekijken van mijn statistieken neem ik mee als taak op een werkdag.

Photo editer

Deze app vind ik erg handig voor het bewerken van mijn foto’s met tekst. Ik gebruik deze app dan ook alleen als ik een afbeelding met tekst wil maken of een collage van meerdere foto’s. Niet overdreven veel. Deze app blijft dan ook op mijn Samsung telefoon staan.

Het blijkt wel dat de social media apps het meeste tijd en aandacht vragen. Enerzijds wil ik mijn social media goed bij houden voor de blog, anderzijds geeft het een bepaalde druk als ik dit altijd tussendoor blijf doen. Ik heb besloten dat ik dus vaste werk/blogdagen ga inlassen. Op die dagen wil ik ook mijn social media inplannen, zodat dit niet meer handmatig hoeft te gebeuren. Dit scheelt erg veel tijd. Ook de artikelen wil ik op die dagen schrijven en inplannen voor die week. Nu ik dit artikel schrijf, zit ik ook niet thuis bij de kinderen maar in een hip koffietentje met gratis wifi en een heerlijke Latte Machiatto. Productief en geconcentreerd! Het gaat de goede kant op!!

Hoe zorg jij ervoor dat je plezier blijft houden in het bloggen zonder de bekende werkdruk, en welke apps zijn voor jou onmisbaar? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

 

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met T-Mobile

 

Afbeelding Hand en telefoon: Pixabay

 

 

 

Comments

  1. Avatar Cynthia says:

    Ik ervaar zeker geen druk met mijn blog. Maar ik ben zeker verslaafd en vind het té leuk om af te kicken..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.