Wat zijn mijn ‘working mom’ Musthaves?

Wat zijn mijn ‘working mom’ Musthaves?

Vijf dagen in de week spendeer ik op kantoor. En ik vind het leuk. Misschien niet het antwoord wat je verwacht van een moeder, maar ik hou ervan om mezelf te ontwikkelen en durf ook wel te zeggen dat het mij goed af gaat. Mijn kinderen komen niets tekort en we zijn blij met de situatie zoals deze nu is. 

Natuurlijk heb ik wel een goede achterban, want manlief neemt merendeel de zorg voor de kinderen over, regelt de boodschappen en het huishouden. Ik ben dus die fulltime ‘working mom’. Als werkende moeder heb ik altijd standaard wat spullen in mijn tas zitten waar ik echt niet zonder kan.

Lees ook: Column | Niet fulltime moederen maar fulltime werken, kan dit wel?

Wat zijn mijn ‘working mom’ Musthaves?

Telefoon

Uiteraard kan ik niet zonder mijn telefoon. Ik gebruik deze op kantoor en in mijn pauze. Ik word er niet op gebeld door collega’s want ik heb een aparte werktelefoon. Dat is overigens geen hightech toestel maar een Nokia uit een ver verleden.

Laptop

Twee dagen in de week zit ik achter mijn laptop op kantoor. Dan doe ik andere werkzaamheden. Op maandag en vrijdag moet deze dus echt mee. Gelukkig is deze klein maar fijn.

Oplader

Ik heb altijd een oplader in  mijn tas.  Mocht er iets zijn met de kinderen op school of bij een vriendje, dan wil ik ten alle tijden bereikbaar zijn. Het komt nogal vaak voor dat ze dan toch mij bellen in plaats van Pascal.

Waterfles

Op kantoor kan ik  blijven drinken. Ik weet niet waar het doorkomt maar ik denk dat het door de luchtstroom en ventilatie komt. Een goede waterfles is dan natuurlijk heel fijn. Het liefste een BPA vrije zonder nare en chemische stofjes die mijn hormonen kunnen beïnvloeden.

Oordopjes

Als ik naar werk fiets of naar huis fiets luister ik graag een podcast of luister ik een meditatie oefening. Ik word daar echt rustig van. Is het mooi weer dan ga ik graag in mijn pauze naar buiten en wandel ik een stuk met een rustgevende geleide meditatie. Klinkt heel zweverig maar ik heb dat echt nodig als ik de hele dag met mijn hoofd achter een beeldscherm heb gezeten. Of ik gebruik ze natuurlijk om te bellen.

Notitieboekje

In mijn tas zit altijd een notitieboekje. Het komt vaak voor dat er dingen door mijn hoofd schieten die geregeld moeten worden. Vaak als ik thuis kom ben ik ze alweer vergeten. Ik schrijf het gelijk op zodat het uit mijn hoofd is. Is ook een goede tip als je veel stress ervaart. Opschrijven is uit je hoofd.

Klein flesje hand-alcoholgel

Handen wassen en desinfecteren, ik kan het niet vaak genoeg doen. Ook op kantoor erg belangrijk. Ik heb tegenwoordig altijd een klein flesje in mijn tas zitten. Op kantoor hebben we ook genoeg alcoholgel maar ik vind het fijn om altijd een extra flesje in mijn tas te hebben. Voor als ik bijvoorbeeld even lunch moet halen in de supermarkt. Er staat niet standaard overal alcoholgel en dan kan ik na het pinnen mooi  even mijn handen desinfecteren.

Blokje met post-it’s

Deze blokjes gebruik ik super veel. Ik plak de post-it’s zelfs aan de binnenkant van mijn telefoonhoesje voor zaken die dezelfde dag nog moeten gebeuren. Erg handig al zeg ik het zelf en zeer efficiënt.

Wat heb jij altijd in je tas als werkende moeder?

Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.