TAG

Zomaar wat levensvragen in ‘De levensvragen Tag’

Toen ik een tijd geleden bij de tandarts zat was ik wat in een blad aan het bladeren. Het was zo’n psychologisch blad en kwam wat leuke levensvragen tegen. Je bent blogger of je bent het niet en dus schoot ik wat plaatjes van de vragen en besloot er een Tag van te maken. ‘De levensvragen Tag’ is geboren.  Lees je gezellig mee?

Waarom is het fijn om jou als vriendin te hebben?

Ik ben een eerlijk en oprecht persoon. Als ik ergens mee zit of iets zit mij dwars dan zal ik dat ten aller tijde laten weten Je kunt bij mij altijd terecht als het tegenzit, ook al is het midden in de nacht. Ik denk dat ik ook wel een goede luisteraar ben en goed advies kan geven.

Wie heeft jouw leven het sterkst beïnvloed?

Dat is mijn man/vriend/maatje.. natuurlijk Pascal. Dat is gewoon een feit. Ik leerde hem vrij jong kennen en ik weet zeker, als ik hem niet had leren kennen, mijn leven heel anders was gelopen. We hebben samen al veel meegemaakt. Hele leuke dingen maar ook minder leuke dingen. Hij is mijn maatje en hij staat altijd voor mij klaar. Ook met mijn vreselijke buien af en toe, en dat waardeer ik enorm aan hem.

Welke belangrijke keuze heb je onlangs gemaakt?

De keuze om minder te gaan werken. Dit lijkt niet zo belangrijk maar dat was het zeker wel aangezien we het financieel goed kunnen gebruiken. Maar het was een keuze tussen financieel wat minder of mijn gezondheid. Ik vond vier dagen toch best zwaar met de zorg van de kinderen en mijn PMS. Ik merk dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Het gaat veel beter met mij nu ik al weer een tijdje drie dagen werk. Ik voel mij beter in balans, heb meer tijd voor het huishouden en de kinderen en dat maakt mij weer een leukere moeder. Met het financiële stukje komt het dan ook vanzelf weer goed.

Wat is de mooiste les die je in je leven geleerd hebt?

Dat niet alles is wat het lijkt. Je kunt alles goed voor elkaar hebben maar dat kan ook zo maar weer over zijn. Ik heb het over materialistische dingen. Maar ook over relaties of vrienden. Maar dat hoort ook bij het leven en komt ook door de fases die je in je leven doormaakt. Nu wij kinderen hebben ga je wel meer van het de kleine dingen genieten en ga je alles meer waarderen. Ik ervaar dat wel zo tenminste. Mijn gezin is op dit moment in mijn leven het allerbelangrijkste.

Stel dat je een vriend of vriendin had die in alles op jouw lijkt, waaraan zou je je op den duur gaan ergeren?

Ik denk aan de laksheid. Ik kan dingen soms heel erg uitstellen. Het berichtje dat ik nog moet beantwoorden, of als er iets belangrijks is en ik net even te laat er naar vraag. Dat soort dingen. Ik vind het een rot eigenschap van mijzelf maar merk wel dat het ook steeds beter gaat. Gewoon gelijk doen is het beste. Want ja van uitstel komt natuurlijk afstel.

Op welke dingen die je in je leven bereikt hebt, ben je vooral trots?

Ik ben trots op mijn man, ik ben trots op mijn kinderen, dat ik al mijn diploma’s heb mogen behalen, ik ben trots dat ik redelijk ver ben gekomen in de horeca. Ik ben trots dat ik moeder ben en dat het thuis allemaal goed reilt en zeilt. Ik ben trots dat ik mijn postnatale depressie heb gehad, ja dat lees je goed, en er zelf weer helemaal bovenop gekomen ben en daardoor ook een sterker persoon ben geworden. Ik ben trots dat Pascal en ik al zo lang samen zijn en het nog steeds super goed gaat omdat we gewoon alles tegen elkaar zeggen. Ja ik ben best trots, dat mag ook wel eens gezegd worden.

Aan welke zaken spendeer jij tijd en waarom eigenlijk?

Ik spendeer tijd aan mijn gezin, man, sport en bloggen. Dat is het denk wel in grote lijnen. De zorg voor mijn kinderen spreekt denk wel voor zich. Aan manlief spendeer ik tijd omdat het nodig is om in de relatie te investeren. Iedereen loopt denk wel eens tegen die lamp. Oké nu word het weer even tijd voor ons twee. Zonder kids en echt met elkaar. Anders wordt de kloof steeds groter en dan is het op een gegeven moment misschien niet meer te redden. Ja om goede ouders te zijn is tijd in de relatie echt heel belangrijk. Ook spendeer ik tijd aan het sporten. Twee keer in de week. Ik vind het een heerlijk uitlaatklep. Even lekker los op een flinke beat en daarna heerlijk ontspannen in de sauna. Dat heeft mijn lichaam echt nodig. Ook spendeer ik tijd aan het bloggen omdat het een passie is geworden. Ik vind het leuk met alles wat er bij hoort.

Wat maakt jouw gelukkig?

Natuurlijk mijn gezin. Ik kan mij geen leven meer voorstellen zonder hen. Ik word gelukkig als ik ‘s ochtends de gezichtjes zie van mijn kinderen en dan die heerlijke lach. Ik word gelukkig van een knuffel. Ik word gelukkig van Pascal.  Ook word ik gelukkig van een kop koffie in de ochtend of van een zonnige dag. Het geluk zit hem in kleine dingen.

Waar wordt jij gelukkig van?

Liefs Patricia

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.