Persoonlijk

20 tricks om je ‘Happiness’ vast te houden….

Gelukkig zijn’ dat willen we toch allemaal. Ik merk zelf dat als ik worstel met mijn hormonen, ik minder kan genieten van de kleine dingen. Ik heb dan vaak irritaties. Soms baal ik daar wel eens van en soms laat ik het gewoon lekker gaan. De kleine dingen in het leven mogen we waarderen en kunnen je weer net die boost positieve energie geven. Ik deel vandaag mijn 20 tricks om je Happiness vast te houden. 

1. Een flinke work out zoals hardlopen, zwemmen of een les bodypump. Laat de geluksstofjes maar stromen.

2. Een mooi stukje muziek, ik luister graag naar de radio. Muziek waar ik vrolijk van word. Dat kan top 40 muziek zijn maar ook een lekker deuntje techno.  Als het maar vrolijk klinkt.

3. Een kop thee met een stukje pure chocolade. Te veel suiker is niet goed voor de bloedsuikerspiegel maar een klein stukje puur maakt juist endorfine aan, en endorfine is geluk!!

4. Mediteren, ik probeer het maar ik heb soms niet het geduld.  Als ik echt op mijn tenen loop, adem ik heel diep in en uit, en doe even helemaal niks. Dat helpt mij een stukje rustiger worden.

5. Slapen, ik kan veel meer slapen als ik in mijn PMS periode zit. Ik geef daar dan ook lekker aan toe en het doet mij goed om dan een paar avonden lekker vroeg naar bed te gaan.

6. Lijstjes maken, als iets mij meer rust geeft is het lijstjes maken. Ik plan tegenwoordig een week vooruit zodat ik weet waar ik aan toe ben. Ook schrijf ik ‘s avonds op wat ik de volgende dag moet doen. En afstrepen is natuurlijk het aller fijnste.

7. Homeopathie, dit geeft mij zeker een boost positieve energie. Binnenkort meer hier over op mijn blog.

8. Massage, ook dit maakt de juiste geluksstofjes aan. En ik voel mij hierna heerlijk los. De positieve energie voel ik letterlijk weer stromen.

9. Zonlicht, ik ben vrolijker als de zon schijnt.  Ik denk vele met mij. In de winter pak ik mijn zonlicht lekker onder de zonnebank en slik ik extra vitamine D.

10. Een heerlijk warm bad, ik kan elke avond wel in bad liggen. Boekje erbij en ik ontspan mij per minuut meer.

11. Dansen, ik hou ervan om te dansen. Vroeger ging ik al los op een technofeestje of lekker in de kroeg. Nu blijft het toch meer binnenshuis met mijn dochter😉. Of een lesje Zumba wil ik ook nog wel eens doen. Even nergens aan denken alleen de muziek en de moves!

12. Vriendinnen of medemama’s opzoeken, tijd doorbrengen met mijn vriendinnen doet mij heel goed. Hoe fijn is het om tijdens een bakkie te horen dat je niet de enige bent met een peuter met peuterpuberbuien.

13. Een fijne knuffel, een knuffel van mijn kinderen of een knuffel van manlief, altijd goed.

14. Shoppen, ik word gelukkig van shoppen.  Vooral voor mijn kinderen. Er is ook gewoon zoveel leuks.

15. Alcohol, en dan niet gelijk die hele fles😉, maar een glaasje rood bij het eten. Een glas maakt endorfine aan, Te veel alcohol is slecht voor je hormonen.

16. Negatieve gedachte omzetten in positieve gedachten, dit vind ik heel moeilijk als mijn PMS op zijn hevigst is. Toch geef ik het altijd een gooi.  Ik probeer het maar vaak wint mijn gevoel het van mijn gedachten.

17. Lachen, gewoon simpel lachen door een mop of iets stoms op tv of een cabaret voorstelling van Ronald Goedemond.  Echt je komt niet meer bij.

18. Fijne geuren, ik kan heel gelukkig worden van een lekker geurtje of een mooie welriekende geurkaars. Ook lekkere douche gel en bodylotion maken mij blij en ontspannen.

19. Lekker eten, mijn happy hormones worden zeker gestimuleerd door good food. En dan zeker het eten uit een goed restaurant. Dit mede omdat ik ook in die branche werk en misschien toch wel een klein beetje verwend ben.

20. Me time, deze term klinkt een beetje om te kotsen, maar toch heb ik het hard nodig om op te laden. En iedereen weet meteen wat ik bedoel. Tijd voor mezelf is essentieel en ik word er een leukere mama van.

Wat is jouw trick om je gelukkig te voelen? Ik lees het graag bij de comments.

Liefs,

Patricia

Bron afbeelding: Pixabay

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

 1. Avatar

  Hele fijn tips! Zelf heb ik nog geen kindertjes maar kan me goed voorstellen dat even tijd voor jezelf erg belangrijk is

  1. Patricia

   Dank je wel, ja dat heb je als mama zijnde zeker nodig. Maar ook als je geen kindjes hebt kan het heerlijk zijn om je batterij weer op te laden. 😙

  1. Patricia

   Ja heerlijk positief, daar wordt ik blij van en deel ik graag😙

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.