5 dingen waar ik niet zo goed in ben

5 dingen waar ik niet zo goed in ben

Er zijn dingen waar ik heel veel plezier aan beleef en die doe ik automatisch ook gemakkelijker. Dingen waar ik minder plezier aan beleef gaan vaak wat minder goed. Eigenlijk heel logisch. Ik ging eens goed nadenken waar ik nou niet zo goed in ben. Vandaag deel ik ze met je. Lees je gezellig mee?

1. Het huishouden

Met stipt op één! het huishouden is voor mij een noodzakelijk kwaad. Ik vind het heerlijk hoor als mijn huisje is opgeruimd en kan daarna ook ontzettend genieten van mijn opgeruimde keuken en woonkamer. Maar het bijhouden ervan is voor mij toch wel echt een ding. De badkamer, de was, ramen zemen ik vind het vreselijk. Met kinderen is het toch al een grote uitdaging om je huis netjes te houden. Ze maken achter je rug om gewoon snel weer troep als je net alles hebt opgeruimd. Vreselijk frusterend. Ik heb het ook maar gewoon opgegeven, dan maar een rommelige huiskamer met overal speelgoed en kruimels op de vloer.

2. Plannen

Hier schreef ik al eens eerder een post over. Ik vind het soms moeilijk om te plannen. Ik weet van mezelf dat als ik van te voren een weekplanning maak, ik er veel minder moeite mee heb. Ja duh dat is ook de definitie van plannen. Op persoonlijk vlak gebeuren de dingen meestal op het laatste moment. Boodschappen, sporten en ook nog even tijd vrij maken voor elkaar. Ik moet zeggen nu ik wat meer gestructureerd bezig ben, dat wil zeggen, op vaste dagen bepaalde taken uitvoeren, het ook een stuk beter gaat. Het wordt nog eens wat met mijn planskills.

3. Actief en vrolijk de ochtend starten

Het blijft een ding dat ochtendritueel. Ik kan er gewoon niet tegen dat ik gelijk van alles moet. Ik word chagrijnig en vaak wil ik gewoon nog even een kwartier wakker worden in mijn bed. Maar als de kinderen naar school moeten is daar gewoon geen tijd voor. Nu kan ik natuurlijk de wekker nog eerder zetten maar die gaat al fucking vroeg. Kwart voor zeven is echt mijn grens. Trouwens dat heeft niet zoveel zin want dan worden de kinderen ook eerder wakker, z Ik denk dat ik een ee horen namelij alles Ik denk dat ik een eeuwige strijd moet leveren tegen mijn wekker totdat de kids in groep acht zitten.

4. Niets doen

Ik ben altijd bezig. Ik kan er niet zo goed tegen om een dag op de bank te hangen of gewoon helemaal niets te doen. Ik zou dit mezelf wat vaker moeten gunnen. Ik heb het gevoel dat ik niets uitvoer en een beetje nutteloos aan het lanterfanten ben. Terwijl dit in mijn drukke momlife juist wel eens heel lekker kan zijn. De momentjes pak ik dan wel weer in de sportschool, door yoga en in de avond probeer ik somt te mediteren. Maar ik heb op dit gebied nog een hoop bij te leren. Overdag is deze mama eigenlijk altijd bezig, bloggen, werken, huishouden, boodschappen enz…

5. Geduldig zijn

Ik heb superweinig geduld. Ik kan er niet tegen als mensen niet doorrijden in de auto, ik kan er niet tegen als mijn kinderen niet opschieten als we naar school moeten. Ook heb ik een gruwelijke hekel aan een grote rij voor de kassa in de supermakt. En ik sta altijd in de verkeerde. Mijn geduld word altijd op de proef gesteld en dit vind ik een nare eigenschap van mezelf. Ik probeer vaak even tot tien te tellen en diep adem te halen. Want waar ik geen controle over heb kan ik beter loslaten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *