5 x keukeninspiratie | wat willen wij graag in onze keuken?

Categorieën

Tags

Delen

Inhoudsopgave

5 x keukeninspiratie | wat willen wij graag in onze keuken?

Dat we al heel lang een andere keuken willen is allang geen geheim meer.  Waarschijnlijk gaan wij na de zomer langzaam aan starten. We willen natuurlijk eerst goed bedenken wat we graag willen in onze keuken. Ik heb al een paar leuke plannen in mijn hoofd zitten en deze gedeeld met manlief. En hij vindt de ideeën zowaar ook heel geslaagd. In dit artikel zet ik 5 x keukeninspiratie op een rij. Wat willen wij graag in onze keuken?

Ik hou van niet te veel poespas. Mijn keuken mag rust uitstralen. Ik ben de laatste tijd toch meer van het minimalisme. Ik keek wat rond op Pinterest en was er al snel achter dat ik mijn keukenkastjes van de muur af wilde hebben. Dit geeft sowieso een ruimtelijker effect. Wat ik heel graag wil is een mooie plank aan de muur boven mijn aanrechtblad. Dit moet de eyecatcher worden van onze keuken.

In onze huidige keuken hebben wij een heel licht aanrechtblad waar je elk vlekje opziet. We willen in onze nieuwe keuken een mooi donker aanrechtblad of in ieder geval donkerder dan dat wij nu hebben. Tenminste dat wil ik graag. Of manlief het daarmee eens is moet ik nog even checken haha. Weer het idee met een mooie plank boven het aanrecht. Je ziet bijna geen keukenkastjes meer terugkomen. Je mag laten zien wat je hebt staan in je kastjes. Mooie potjes en keukenaccessoires, you can show it. Deze afzuigkap vind ik ook heel mooi maar is wederom te groot voor ons. Een kleinere variant zou wel passen, leuk dat je ook nog items kan neerzetten op je afzuigkap.

5 x keukeninspiratie | wat willen wij graag in onze keuken?

Onze keukenkastjes gaan we verven. Ja we gaan een hoop zelf doen. Zwart vind ik heel erg gaaf. Zeker deze combinatie met een hout aanrechtblad vind ik heel mooi. Waarschijnlijk doen we ook nieuwe deurknopjes op de deurtjes en je hebt een geheel nieuwe uitstraling.

Wat betreft de tegels zijn we nog aan het twijfelen. Of we betegelen onze muur boven het aanrechtblad, of we laten het glad stucen. Tegels zijn natuurlijk wel wat beter schoon te maken en straalt ook wel iets meer uit vind ik persoonlijk. Het maakt je keuken net iets meer af. Hier moeten we nog even over nadenken.

5 x keukeninspiratie | wat willen wij graag in onze keuken?

En dan natuurlijk als de keuken eenmaal af is, het leukste wat er is. Het inrichten en decoreren van de keuken. Ik zie al helemaal voor me wat ik wil. Meer planten sowieso en toffe snijplanken, om te gebruiken maar ook om mooi neer te zetten. Een ouderwetse broodtrommel en mooie kopjes die de show stelen. Ik zie het al helemaal voor mij. Dat wordt kringloopshoppen want daar vind je toch wel vaak de leukste en origineelste items die niemand anders heeft.

Maar voordat we van onze keuken kunnen genieten, moet er natuurlijk nog wel het nodige gebeuren. Ik ga jullie natuurlijk meenemen in het hele proces. En als je nog tips hebt voor mij betreft verbouwen en/of opknappen van de keuken,  laat het mij dan zeker even weten. Ik kan ze goed gebruiken;-).

Over de auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Wat geef jij je kind te drinken?
Moederschap

Wat geef jij je kind te drinken?

Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen gezonde voeding binnen krijgen. Ik ben niet obsessed of zo want er komt hier ook best eens een