Aan welke faciliteiten moet een hotelkamer voldoen met kinderen?

Aan welke faciliteiten moet een hotelkamer voldoen met kinderen?

Al wat langer staat een hotel tripje met de kinderen erbij op onze bucketlist. Het is de ideale manier om op te laden en ook gezellig samen te zijn met het gezin. Natuurlijk is een vakantie helemaal de ideale manier, maar wil je even een kort moment er tussenuit, dan is een goed hotel een prima alternatief.

Efteling en overnachting

Als je met je kinderen een hotel bezoekt is het natuurlijk belangrijk dat er ook genoeg te doen is voor de kinderen. Ons lijkt het supertof om eerst de Efteling te bezoeken en dan lekker te eten in een restaurant in de buurt van de Efteling en daarna te overnachten in Kaatsheuvel. Zo heb je natuurlijk het bekende Efteling hotel, maar er is binnenkort nog een kindvriendelijke optie in Kaatsheuvel: Het GuestHouse Hotel. Dit is een kindvriendelijk hotel op loopafstand van de Efteling. In het hotel zijn meerdere kamertypes aanwezig met ruimte genoeg voor de hele familie. Wat betreft de keuken is ook aan iedereen gedacht. Er wordt vers, gezond en creatief gebruik gemaakt van producten van de Albert Heijn. Een grappig detail om te weten.

Wil je liever buiten toeven dan is er een prachtige daktuin waar de kinderen kunnen spelen. De Efteling is echt een dagje uit voor de kinderen en met een hotelovernachting is het toch een kleine minivakantie. Toch is het ook wel even een ding, met je kinderen in een hotelkamer. Er zijn toch wel een paar puntjes waar een hotelkamer aan moet voldoen als je je kinderen meeneemt.

Aan welke faciliteiten moet een hotelkamer voldoen met kinderen?

Aan welke faciliteiten moet een hotelkamer voldoen met kinderen?

  1. Ik vind het belangrijk dat de kinderen wel apart kunnen slapen van de ouders. Dus het hoeft niet persé een andere kamer te zijn maar al zit er maar een wandje tussen. De kinderen gaan toch een stuk eerder slapen en hoe lastig is het dan wel niet om de hele tijd te moeten fluisteren, als je nog lekker voor de tv zit met je wijntje en je biertje.
  2. De kamers moeten voor mij ook kindvriendelijk zijn. Dus heb ik gereserveerd met hele kleine kinderen, dan verwacht ik ook wel dat daar rekening mee is gehouden. Bijvoorbeeld een opstapje voor het toilet of eventuele stopcontacten beveiliging.
  3. Als een hotel echt op kinderen is ingespeeld is het natuurlijk een fijne service als er ook speelplekken zijn voor de kinderen. Op de kamer maar ook in het hotel zelf. Zo kunnen papa en mama even heerlijk genieten van een drankje en een hapje terwijl de kinderen heerlijk spelen, tja.. voor hoelang dat duurt natuurlijk;-)
  4. Voor de allerkleinste natuurlijk een goede verschoonplank met kussen. Het zou fijn zijn als dit ook op de hotelkamer aanwezig is. Vaak zie je het wel in de openbare toiletten van hotels maar niet nog niet in de kamers. Dit is wel fijn want op bed verschonen is ook zoiets.
  5. Een fijne en kindvriendelijke buitenplek. Met mooi weer toeven de kinderen en natuurlijk ook wij het liefste buiten. Nu ben je in de Efteling al veel buiten maar hoe lekker is het wel niet als je na het ontbijt even je bakje koffie buiten kunt drinken, terwijl de kinderen lekker roetsjen van de glijbaan of spelen in de zandbak.
  6. Kindvriendelijke tv programma’s op de tv. Je ziet weleens in hotels dat er maar een beperkt aantal zenders zijn op de tv. Helemaal ideaal zou zijn als je je favoriete kinderseries kunt kijken op bijvoorbeeld Netflix. Er is altijd wel een moment dat je kinderen even tv willen kijken, of dat je als ouder even rust wilt.
  7. Kindvriendelijke en gezonde gerechten op de menukaart van het restaurant. Mijn kinderen zijn op zich geen lastige eters, maar houden bijvoorbeeld heel erg van pasta. Een lekkere spaghetti of pizza op het menu is dan natuurlijk geen overbodige luxe.

Deze punten zijn natuurlijk gebaseerd op mijn persoonlijke mening maar als een hotel/kamer aan deze faciliteiten kan voldoen, wordt het voor ons en de kinderen een onvergetelijk weekend. Ik krijg al helemaal de kriebels om mijn koffer te pakken om volgend weekend naar Kaatsheuvel te vertrekken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *