De gezondheids voordelen van gember

De gezondheids voordelen van gember

Als je mij een paar jaar geleden zou vertellen dat ik mijn dag structureel start met gemberthee, had ik je denk vierkant uitgelachen. Ondertussen hoort het bij mijn dagelijkse ochtendroutine. Even rustig ontbijten met een grote kop gemberthee.  Soms uit tijdsnood wil ik mijn ontbijt nog wel eens overslaan en op kantoor nuttigen, maar mijn kopje gemberthee blijft vaste prik.

Gemberwortel is natuurlijk hartstikke gezond. Er zit onder andere vit B1, B2 en B6 in en ook vitamine C die nu voor de weerstand onmisbaar is. Ik ga in dit artikel de gezondheids voordelen met je doornemen.

Gember helpt tegen misselijkheid

Ik kan rond mijn ovulatie soms echt van die vlagen van misselijkheid krijgen. Soms komt dit ineens opzetten en is heel irritant. Soms is de reden ook wel dat je gewoon even iets moet eten, maar meestal is dat bij mij niet het geval. Gember helpt tegen misselijkheid en wordt dus ook veel aangeraden tijdens de zwangerschap.

Gember is goed voor de spijsvertering

Dit komt omdat blijkt dat gember het maag en darmvlies kan beschermen en dus de opname van vitaminenen mineralen kan verhogen. Ook heeft het een kalmerend effect op de maag wat ook weer maagzuur remmend werkt..

Gember versterkt het immuunsysteem

Gebruik verse gember regelmatig en je immuunsysteem wordt versterkt. Let op dat je het wel langdurig gebruikt. Dit maakt de kans op verkoudheid en infecties kleiner. Dit komt door het stofje gingerol. Dit is een bioactieve stof die helpt bij het verlagen van infecties.

Gemberwortel helpt tegen menstruatiepijn

Dit heb ik een keer voorbij zien komen en ik dacht, dit is zeker het proberen waard. Ik drink elke ochtend een grote kop gemberthee. Dit ook om mijn vocht aan te vullen. Soms zelfs ook nog in de avond. Ik weet niet of het psychisch is maar mijn menstruatiekrampen zijn de laatste tijd aanzienlijk minder.  Zou het werken? Het kan zeker geen kwaad aangezien er zoveel gezondheidsvoordelen aan zitten.

Gember stabiliseert de bloedsuikerspiegel

Wat ook weer een positief effect heeft op de hormonen, want een schommelende bloedsuikerspiegel zorgt voor moodswings en buikvet. Het is dus ook nog eens goed voor de slanke lijn. Uiteraard bij een gezond leefpatroon.

Ik vind gemberthee ook ontzettend lekker, voor mij is dit de ideale manier om genoeg vocht binnen te krijgen. Je kunt lekker variëren met bijvoorbeeld citroen of sinaasappel. Zo krijg je ook nog meteen de nodige vitamine C binnen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *