De juiste balans tussen thuis werken en de dagelijkse bezigheden…?

De juiste balans tussen thuis werken en de dagelijkse bezigheden…?

Die vind ik lastig te vinden moet ik eerlijk bekennen. Er heeft ineens een verandering plaats gevonden binnen ons gezin en daar hoort dus een andere planning bij. Die planning verloopt helaas niet altijd zoals ik het wil. Wat is het geheim om de juiste balans te vinden tussen thuis werken en alle andere dagelijkse bezigheden zoals zorg voor de kinderen, huishouden, boodschappen, sport etc…

Planning

Dit is de eerste week dat ik mijn planning er op los kan laten. Dit komt omdat mijn zoon deze week weer naar school is en mijn dochter twee dagen naar de opvang. Dus er is meer tijd voor mijn planning. Ik heb wel gemerkt dat ik die echt moet maken. Toen ik nog werkte had ik totaal geen planning. Ik had vaste momenten dat ik de dingen deed, zoals boodschappen maar het huishouden freeweelde ik er een beetje tussen door. Ook het bloggen deed ik soms ‘s avonds en soms wat tussendoor. Nu ik dagelijks blog vergt dat een efficiente tijdsindeling.
Nu ik thuis ben denkt iedereen (inclusief ik zelf) al snel dat je zeeën van tijd hebt. Natuurlijk is dat ook zo maar van de tijd volledig aan mijn huishouden besteden word ik niet gelukkig.  Ik wil mij nuttig maken, en daarom ben ik ook druk met deze blog.

Een goede planning is dus een vereiste.  Ik moet voor mezelf opschrijven wat ik ga doen. Punt voor punt en van hoe laat tot hoe laat. Doe ik dit niet dan heb ik kans dat ik om 17 uur ‘s avonds nog met de laptop opengeklapt zit en er niks terecht gekomen is van het huishouden. Of andersom. Ik wil ook nog een beetje aan mijn lijf werken tussendoor dus dat moet ook ingepland worden.

Geen druk meer

Waar het op neer komt is dat ik niet meer met de blog wil bezig zijn als mijn kinderen bij mij zijn. Dan wil ik er met volledige aandacht voor hun zijn. Het liefste ook met stukje ‘social media’ bijhouden. Dit doe ik vaak tussendoor op mijn telefoon. Maar soms geeft het ook een enorme druk. Ik probeer mijn telefoon dan ook vaker weg te leggen en het bijhouden van mijn sociale media moet dan gebeuren in de tijd dat ik voor mijn blog werk. Het geeft in ieder geval een hoop rust als alles ingepland is op papier. En als ik op de bank zit met een kop thee, pak ik eens een tijdschrift in plaats van mijn telefoon.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *