De leukste en (meest foute) kerstfilms voor kind en ouders..

De leukste en (meest foute) kerstfilms voor kind en ouders..

Ik weet het, Sinterklaas is nog niet voorbij en de kinderen kijken reikhalzend uit naar pakjesavond, maar eigenlijk vind ik persoonlijk het Kerstfeest vele male leuker, mooier en gezelliger. Zeker met die pietendiscussie waar niet over uitgesproken lijkt, is het voor mij wel een beetje klaar. Kerst geeft mij altijd zo’n gevoel van saamhorigheid. Het klinkt cliché maar sinds ik een gezin heb vind ik het belangrijk om met elkaar te zijn tijdens de kerstdagen. En wat is er dan gezelliger dan een leuke Kerstfilm te kijken. Ik hou gewoon van dit soort cheesy films. Jij ook, check dan snel dit artikel!

1. Home Alone

Met stipt op nummer 1 staat natuurlijk Home Alone. Ik keek deze kerstfilm al toen ik zelf een klein meisje was. Ik vind deze film het ultieme kerstgevoel geven. Mijn kinderen zijn zelf nog een te klein voor deze film en houden meer van tekenfilms maar ik hoop dat ze later deze film samen met mama zeker gaan kijken. Het kan bijna niet anders want Home Alone word standaard elk jaar rond de kerstperiode wel een paar keer op tv uitgezonden. Het leukste deel vind ik Home Alone 1 en Home Alone lost in New York.

2. The Polar Express

Deze kerstfilm vind ik echt mooi gemaakt en is zeker een aanrader voor de kinderen. Het is Kerstavond. Terwijl een jongen in slaap probeert te vallen hoort hij het geluid van een trein. Wanneer hij naar buiten stapt ziet hij een immense trein, die de naam The Polar Express draagt. Een conducteur met een snor stapt uit een wagon en vraagt of hij op de trein wil stappen. Het jongetje twijfelt even maar springt alsnog op de trein, zo beleven hij en de andere kinderen een onvergetelijk avontuur. Een film met mooie animatie en geschikt voor het hele gezin.

3. The holiday

Weer een lekkere foute in het rijtje maar ook een film die er gewoon in thuis hoort. Kate Winslet en Cameron Diaz vertolken de rollen van twee alleenstaande vrouwen. Tijdens de Kerstdagen besluiten ze te ruilen van huis. De een vertrekt naar Engeland en de ander naar Amerika. Daar ontmoeten ze dan toch allebei wel een hele leuke man. Een echte no nonsens, feel good movie voor tijdens de kerstdagen met de nodige humor.

4. The Santa Clause

Deze kerstfilm keek ik ook toen ik zelf klein was. Leuk voor de wat oudere kinderen of met het gehele gezin op de bank. In The Santa Clause speelt Tim Allen, Scott Calvin, vader van een zoon Charlie. Hij is gescheiden van zijn vrouw en doet er alles aan om wat meer tijd met zijn zoon door te kunnen en mogen brengen. Op kerstavond, wanneer Charlie bij zijn vader is, worden ze wakker gemaakt door een geluid op het dak. Scott gaat kijken waar het geluid vandaan komt en ziet iemand over het dak lopen. Het is de kerstman en hij valt naar beneden. De kerstman verdwijnt maar het pak en de arrenslee blijven achter. Scott en zijn zoontje besluiten de cadeautjes dan maar rond te brengen maar dat gaat gepaard met een hoop problemen.

De leukste en (meest foute) kerstfilms voor kind en ouders..

5. Micky’s Kerstfeest

Een verhaal gebaseerd op ‘A Christmas Carol’. Ik denk dat iedereen wel Ebenezer Scrooge kent. Deze gierigaard die niks over heeft voor de armen. Hij heeft niks met Kerst en jaagt iedereen weg. Die nacht krijgt hij drie geesten aan zijn bed die hem doen inzien zijn leven te beteren. De figuren in deze film worden vertolkt door Disneyfiguren. Een erg mooie en ontroerende tekenfilm om te kijken met je kiddo’s.

6. Love Actually

Deze romantische komedie heeft alles wat een kerstfilm moet hebben. I love it! Je komt a la minute in de feel good stemming als je deze topper hebt gezien. Lekker kijken als manlief er niet is onder een deken op de bank met heel veel thee of wijn en chocola. In deze film worden verschillende koppels en hun liefdesleven gevolgd die ieder op hun eigen manier liefde en vriendschap beleven. Een feel good topper die zeker in het rijtje thuis past.

7. How The Grinch Stole Christmas

The Grinch is een wezen dat een hekel heeft aan Kerstmis. Omdat hij het feest zo hard haat besluit hij zich als de Kerstman te vermommen en Kerstmis te stelen. Hij gaat naar het nabijgelegen dorp en steelt er alle cadeautjes, kerstbomen en decoraties in de hoop dat iedereen hierdoor ongelukkig zal worden. Tot zijn verbazing blijkt iedereen nog net zo vrolijk als voorheen. De dorpelingen zingen met veel vreugde kerstliedjes en bewijzen dat de geest van het Kerstfeest over véél meer gaat dan slechts materiële zaken. The Grinch krijgt wroeging, geeft alles terug en mag meedoen aan de festiviteiten. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dr. Seuss. Een spannende film voor ouder en kind.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *