Een foto op hout | net even anders als anders….

Een foto op hout | net even anders als anders….

Zoals je misschien wel weet ben ik een fan van mooie foto’s maken. Ik ben geen professionele fotograaf en houd het lekker bij een hobby. Ik wil gewoon graag alle fijne herinneringen vastleggen. Ik ben niet voor niets blogger ;-). Het leukste vind ik natuurlijk om foto’s te maken van mijn kinderen. 

Meestal laat ik de mooiste en fijnste kiekjes afdrukken in een mooi fotoboek. Altijd leuk als herinnering voor later. Maar een fotoboek ligt toch al snel te verstoffen in de kast. Veel leuker is het om je herinneringen bijvoorbeeld op te hangen in fotolijstjes. In ons oude huis hadden wij één wand met allemaal verschillende fotolijstjes. Ik keek vaak naar al die herinneringen en mooie kiekjes aan de muur. Eigenlijk wil ik dit in onze huidige woonkamer ook weer terugbrengen. En dit hoeft niet eens veel te kosten want bij de kringloopwinkel heb je fotolijstjes voor een prikkie.

Eyecatcher

Een andere optie is om een foto groot te laten afdrukken. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt kiezen voor een foto op canvas of voor een foto op forex. Een forex foto is een foto afgedrukt op kunsstof. Maar wil je een heuse eyecatcher in huis dan kun je de foto ook op hout laten afdrukken. Net even anders als anders en het resultaat is verbluffend mooi. Deze geluksvogel (happy me) mocht ook een foto op hout laten afdrukken en natuurlijk maakte mijn hart een klein sprongetje toen ik werd benaderd door FotoOpHout.nl.

Een foto op hout geeft een natuurlijke uitstraling in je huis. Er zijn verschillende mogelijkheden om je foto op hout te laten afdrukken. Zo kun je kiezen uit vier verschillende houtsoorten. Vurenhout, ayoushout, steigerhout en multiplex. Ook kun je kiezen uit planken voor binnen, planken voor buiten of een foto op één houtplaat. De planken zijn twee centimeter dik dus zeer stevig. Ik heb gekozen voor de eerste optie. Ook kun je kiezen of je de planken verticaal wilt of horizontaal. Dit ligt natuurlijk helemaal aan de foto zelf. Door de whitewash wordt de foto op hout nog lichter en witter wat een heel fris en mooi resultaat geeft.

Een foto op hout | net even anders als anders….

Ophangen of neerzetten?

Voor nu heb ik gekozen om de foto even neer te zetten op mijn bureau maar de foto komt uiteindelijk te shinen aan de wand boven mijn bureau. Er zit een fijn ophangsysteem bij waardoor je de foto op hout makkelijk kunt monteren. Als mijn kantoor een likje verf heeft gekregen is dit een heuse eyecather op mijn kantoor.

Eerst dacht ik om leuke posters en quotes op te hangen, maar eigenlijk vind ik deze foto op hout veel mooier op mijn kleine kantoortje. Het geeft een rustige en natuurlijke uitstraling en op mijn werkplek heb ik dat echt nodig voor een fijne werkflow.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *