Kruidig, spicey, zoet van de bananen en mooi goudgeel van kleur. Wat wil je nog meer in een heerlijk tussendoortje. Deze bananen-wortelcake wil je gewoon proeven. Heerlijk bij een kop koffie of thee of gewoon snel en makkelijk als to go ontbijt. Doordat ik patent bloem heb gebruikt in combinatie met havermeel is de cake redelijk gezond. Maar zoals ik altijd zeg, balance is the key. Genieten zonder schuldgevoel!
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 100 gr havermeel
- 150 gr patent bloem
- 1 tl bakpoeder
- 2 el koek en speculaaskruiden
- 2 tl kurkuma
- Snufje zout
- 75 gr wortel
Benodigdheden
- Cakeblik
- Bakpapier
- Oven
Hoe ga je te werk?
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakeblik met bakpapier.
- Prak de bananen tot een puree. Voeg de eieren toe en roer dit goed door elkaar.
- Voeg het havermeel, de bloem, het bakpoeder, het zout, de koekkruiden en de kurkuma toe. Roer dit tot een stevig beslag.
- Voeg de wortel als laatste toe en spatel dit er goed doorheen.
- Stort het beslag in de vorm en bak de cake 45 tot 50 minuten af in de oven. Satéprikker test zoals als altijd, als deze schoon uit de cake komt is de cake gaar.
Heerlijke geuren komen je keuken in als deze cake in de oven staat. De prachtige goudgele kleur krijg je door kurkuma toe te voegen en geeft net dat extra kruidige smaakje wat de cake lekker veel pit geeft. Wist je dat kurkuma ook veel goeds doet voor je gezondheid? Zeker in deze tijd is dat geen overbodige luxe.