10 x newborn musthaves voor elke kersverse ouder…

Als je zwanger bent komt er natuurlijk een hele hoop op je af. Je moet een hoop regelen en je moet ook een hele hoop aanschaffen. Je bent op het gebied van ouderschap nog onwetend en natuurlijk schaf je alles netjes aan wat op de uitzetlijst staat. Bij een tweede kindje dacht ik daar toch al een stukje makkelijker over.

Bij mijn eerste kindje wilde ik de allerbeste producten gebruiken en bij mijn tweede kindje koos ik toch al sneller voor de goedkopere merken. Niet dat deze producten minder goed zijn, maar je bent gewoon iets meer ervaren in het moederschap en je kiest uiteindelijk ook voor een goede balans in het kasboekje ;-)!!! Toch is er wel een lijstje met newborn musthaves waar ik echt niet zonder kon en die ga ik vandaag met je delen. Dus alle newborn papa’s en mama’s let goed op!

 10 x Newborn musthaves voor elke kersverse ouder

Hydrofiele doeken

Deze doeken gebruikte ik echt heel veel. Ik gooide deze doeken over mijn schouder voor de boertjes, ik gebruikte deze doeken ook als slabbetjes en spuugdoekjes, als alle slabbetjes bijvoorbeeld weer eens in de was lagen. Maar ook gebruikte ik deze doeken in het ledikantje en in de kinderwagen voor eventuele spuugvlekken van mijn newborn. Ook bij het bad ritueel zijn deze doeken onmisbaar. Je legt je baby erop en je droogt je baby er mee af. De doeken zijn veelzijdig en gewoon superfijn in gebruik. Ik heb er zelfs nu nog enkele in de kast liggen en die gebruik nog steeds bij het bad ritueel van mijn jongste.

Rompertjes

Je kunt er hier niet genoeg van hebben. Met lange mouw, met korte mouw, in de zomer zonder mouw. Ideaal voor die kleintjes. Een romper geeft bewegingsvrijheid in de zomer en geeft warmte in de winter. Overslagrompers vond ik ook erg fijn. Je kunt deze aantrekken als een vestje en hoeven dus niet over het hoofdje van je newborn.

Wipstoel

Ik vond dit babystoeltje echt onmisbaar. Ik had echt het idee dat ik mijn baby veel meer bij mij in de buurt had. Ik ben niet het type voor een draagzak of iets dergelijks, dus dan is de wipper een ideale uitkomst.  Ik zette de wipper gezellig in de keuken of op een plekje waar mijn newborn gezellig kon mee socializen. Leuker en veel gezelliger als alleen maar liggen op je rug in de box.

Setje Dr Brown flessen

Ik heb bij Lars een hoop flessen geprobeerd. Van Difrax tot Avent. Ik merkte dat Lars erg veel last had van krampjes en toen ben ik over gegaan op dr Brown flessen. Deze zijn erg goed bevallen en de keuze om bij Sara ook voor dr Brown flessen te kiezen was snel gemaakt.  Het ventielsysteem werkte erg goed tegen de krampjes en laat het toeval zijn of niet, Sara had zowaar helemaal geen last van darmkrampjes.

Box

De box was voor mij echt onmisbaar. Waar kun je anders je baby even veilig neerleggen als je bijvoorbeeld eten moet koken of stapels was moet wegvouwen.

Speelkleed

Dit vond ik ook zo’n fijne musthave. Een speelkleed kun je ook in de box neerleggen en je newborn kijkt zijn/haar ogen uit. Ik legde het kleed ook wel eens op de grond met een dik boxkleed eronder. Dan ziet jouw kleintje de wereld toch weer vanuit een ander perspectief.

Reinigingsborstels

Deze had ik in de eerste instantie niet, maar later heb ik toch maar een setje aangeschaft. Het is veel hygiënischer dan bijvoorbeeld een afwasborstel. Zeker bij de newborns is dat belangrijk. En ze passen beter in de fles waardoor ze ook weer schoner worden.

Slaapzakje

Mijn kinderen lagen de volgende ochtend altijd met blote beentjes in bed. Ik vond dat zo zielig dat ik, zodra het kon, een slaapzakje aanschafte. Ze zijn al vanaf een klein maatje verkrijgbaar. Let wel op dat het slaapzakje goed past en zeker niet te groot is in verband met verstikkingsgevaar.

Speen

Dit was een absolute musthave voor mijn kinderen. Heerlijk om je kindje mee in slaap te wiegen, ze zijn dan zo lekker zoet. Als ze ouder worden kun je er niet snel genoeg vanaf zijn, want elke keer mijn bed uit in het holst van de nacht voor een speentje, was niet echt mijn favoriete bezigheid 😉

And last but not least…

logeerbed

Zodat jij en je partner de nachtdiensten kunnen afwisselen. Dit deden wij ook en het beviel goed om zo af en toe toch een hele nacht te kunnen doorslapen. Sterker nog, zo kon ik er de volgende nachtdienst weer fris tegenaan.

Wat is jouw ultieme newborn musthave? Ik ben benieuwd, laat je het weten in de comments?

Liefs,

Patricia

# Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

 

Uitgelichte afbeelding: Pixabay


3 thoughts on “10 x newborn musthaves voor elke kersverse ouder…

 1. Avatar

  Henrieke Beantwoorden

  De draagzak! Zonder draagzak geen tevreden baby. 😉

  1. Patricia

   Patricia Beantwoorden

   Ja als je er aan gewend bent lijkt het mij een ideale uitkomst. Ik was er persoonlijk niet zo van.

 2. Avatar

  Roelina Beantwoorden

  Nou simpel… alles wat jij noemt haha! Behalve dan de dr Browns. Ik heb gewone aventflessen en hoewel ik een dr Brown heb laten aansmeren, kon ik maar niet aan die smalle fles wennen. Ik merkte ook niet erg veel verschil. Maar ik geloof best dat dat kindafhankelijk is. Het is niet echt een newborn musthave, maar wel een musthave va een maand of 3. Ik zwoor namelijk bij een bumbostoel! Wat een uitvinding.
  Roelina onlangs geplaatst…With love for the prints SS18 #1 – BANGBANGCopenhagenMy Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.