8 beauty tips met kokosolie

8 beauty tips met kokosolie

In een gezonde leefstijl horen gezonde producten. Een product wat ik de laatste maanden steeds meer gebruik is kokosolie. En er is in de media veel gesproken over dit product. De  kokosolie enerzijds benoemt tot superfood en anderzijds baggervet en ongezond. Op een gegeven moment weet je gewoon niet meer wat goed voor je is. Mijn mening is dat je alles met mate moet gebruiken voor een goede gezonde balans. 

De persing van kokosolie wordt verkregen uit het witte vruchtvlees van de kokosnoot. Het is in de warme landen vaak vloeibaar verkrijgbaar en hier in Nederland kun je het krijgen in vaste vorm (kokosvet). Zodra je de vaste vorm in je handen houd smelt het snel en heb je een fijne veelzijdige olie. Een olie die je kunt consumeren door in te bakken en te braden, maar wist je dat je deze olie ook kunt meenemen in je dagelijkse beautyroutine? Ik deel 8 tips!

1. Massage olie

Kokosolie is heel geschikt om een massage mee te geven. Masseren is een grote hobby van mij en kokosolie in combinatie met bijvoorbeeld amandelolie is heel fijn en zacht op de huid. Zodra de olie in aanraking komt met je huid smelt de olie en heb je een ideale massageolie die lang smeerbaar blijft en de huid goed opwarmt.

2. Haarmasker

Kokosolie kun je heel goed gebruiken als haarmasker. Meng de kokosolie met bijvoorbeeld een rijpe avocado en smeer het goedje in je haar. Even twintig minuten laten intrekken en voila, een prachtige zachte coupe. Zeker met mijn nieuwe curly haarroutine is dit masker een goede antifrizz en oppepper voor mijn krullen.

3. Bodylotion

Je kunt de olie ook goed gebruiken als bodylotion. Althans de droge plekken op je lichaam zoals ellebogen, hielen (eelt) en handen. Zeker met het zomerseizoen in aantocht kun je met kokosolie je poezelige voetjes heel goed summerproof maken.

8 beauty tips met kokosolie

4. Natuurlijke deodorant

Deze heb ik zelf niet getest maar het schijnt dat kokosolie transpiratie geur tegen gaat. Er zitten namelijk antibacteriële eigenschappen in kokosolie. Best handig als je een keer geen deodorant in huis hebt.

5. Scrub

Deze is heel simpel en heel werkzaam. Meng wat kokosolie met suiker of zout en scrub je lichaam of gezicht. Resultaat een zijdezachte huid. Neem suiker voor een grove scrub en zout voor een fijne scrub.

6. Lipbalsem

Kokosolie is ook heel geschikt voor je lippen. Heb je last van schrale en droge kloofjes in je lippen. Met een laagje kokosolie is dit snel verholpen. Ook fijn als ondergrond als je een felle kleur lippenstift wilt dragen.

7. Zonnebrand

Kokosolie houd ongeveer 20 % uv licht tegen maar lang niet zo veel als echte zonnebrand. Mocht je nu niets in huis hebben en wel je potje kokosolie dan is iets natuurlijk altijd beter dan niets. Maar let op zonnebrand met hoge factor blijft natuurlijk het beste voor je huid. Gebruik kokosolie niet bij jonge kindjes als zonnebrand.

8. Make-up remover

Wrijf je gezicht in met kokosolie. Kijk uit dat je het niet in je ogen wrijft. Laat het even intrekken en haal daarna alle vuile make-up resten van je gezicht. Je heb daarna geen nachtcreme meer nodig.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *