8 tips tijdens een hittegolf

8 tips tijdens een hittegolf

De aankomende dagen wordt het heerlijk warm, zeg maar gerust tropisch. Temperaturen van 30 graden. Ik persoonlijk vind dit echt heerlijk, alleen de kindjes hebben hier iets meer moeite mee. Vooral het inslapen is bij mijn kinderen een probleem. Ze woelen en hebben het gigantisch warm. Wij als volwassenen merken dat natuurlijk ook. In dit artikel geef ik je wat tips voor tijdens een hittegolf.

Zorg dat je genoeg drinkt

Ook als je geen dorst hebt. Eigenlijk juist als je geen dorst hebt. Zo houdt je je lichaam goed gehydrateerd en droog je niet uit. Geadviseerd wordt twee liter op een dag. Ook voor de kinderen is dit heel belangrijk want zij bewegen soms nog net even meer als dat wij doen. Is je kindje geen goede drinker, probeer het dan eens uit een vrolijke rietjesbeker of geef waterijsjes. Maak het water gezellig met vers fruit voor een lekker smaakje.

Smeer je zelf en de kinderen in de ochtend al in met een zonnebrandcrème met hoge factor.

Ik smeer mijn kindjes ‘s ochtends al in met een hoge beschermingsfactor. Zo zijn ze in ieder geval beschermd voor de hete ochtendzon. Meestal smeren ze bij ons op school ook de kinderen in als het echt tropische temperaturen zijn. En ze spelen dan ook vaak met water op school.  Heerlijk verkoelend voor ze.

8 tips tijdens een hittegolf

Zorg voor verkoelende kleding, dus geen zweetstofjes

Meestal vind ik het fijn om kleding van katoen te dragen als het heel warm is. Soms een hemdje met een short of een luchtig jurkje. Ook voor de kinderen vind ik dit belangrijk. Mijn zoontje draagt meestal een korte broek met een t-shirt en mijn dochter een luchtig jurkje van katoen. Zodra ze uit school zijn gaat er lekker een zwembroek en badpakje aan.

Eet lichte maaltijden

Ik weet niet hoe het met jou zit maar met hele hoge temperaturen heb ik vaak weinig zin in stamppot of iets dergelijks. Meestal eet ik dan een lichte salade of bijvoorbeeld een koude soep zoals gazpacho. Mijn eetlust is sowieso vaak iets minder. Toch probeer ik wel op mijn vaste tijden te eten  maar dan wat minder zwaar.

Doe geen zware inspanning op de heetste uren van de dag.

Natuurlijk is het altijd goed om te sporten maar doe dit liever niet tussen 12 en 16 uur. Kies ervoor om vroeg in de ochtend te gaan of wat later op de avond. Probeer sowieso rond het middaguur het wat rustiger aan te doen. Je lichaam is sneller vermoeid door deze hoge temperaturen.

8 tips tijdens een hittegolf

Maak gezonde verkoelende ijsjes

IJsjes zelf maken is heel gemakkelijk. Het enige wat je er voor in huis moet hebben is fruit en water en je kunt al een heerlijk verkoelend ijsje maken. Natuurlijk kun je lekker variëren met bijvoorbeeld yoghurt en honing om ze extra lekker te maken. Ook leuk om samen met de kindjes te doen. Ik heb nog een leuk recept voor je!

Gebruik een waterspray om je gezicht te koelen

Kun je echt slecht tegen de warmte, zet dan een waterspray naast je neer op je werk of thuis. Als je het echt even niet trekt spray je wat water op je gezicht en/of ledematen en je bent weer heerlijk opgefrist. Zorg wel dat je waterproof make-up draagt anders zit je als een zielig pandabeertje achter je bureau.

Draag een  hoofddeksel

Dit vind ik persoonlijk altijd wel heel fijn. Ik doe zelf op mijn vrije dagen nog wel eens een pet op. Soms is een zonnebril net niet voldoende en schijnt de zon er precies  tussen door. Een pet of een hoed kan dan veel verkoeling brengen en bescherming voor je ogen en gezicht.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *