Alles over bedcomfort en slaaprituelen in de ‘Slaaptag’

Categorieën

Tags

Delen

Inhoudsopgave

Alles over bedcomfort en slaaprituelen in de ‘Slaaptag’

Het is mijn favoriete bezigheid, zeker in de Herfst en Winter. Ik heb het over slapen. Met twee jonge kinderen merk ik hoe belangrijk een goede nachtrust is. Vroeger in mijn horecaritme ging ik altijd laat slapen. 01.00 uur of 02.00 uur kwam eerst. Dat is nu wel even anders. Ik zag deze Tag voorbij komen, maar weet niet precies meer waar. Ik moet je het antwoord even verschuldigd blijven. Benieuwd waar je mij voor wakker kunt maken en wat mijn ritueeltjes zijn, lees dan vooral verder…

1. Ben je een ochtendmens of een avondmens?

Ik was vroeger zeker een avondmens. Ik werkte altijd in de avond en ging nooit voor middernacht naar bed. Een leven met kleine kinderen is gewoon heel anders en je ritme wordt volledig omgegooid. Nu vind ik het heerlijk om vroeg onder de wol te kruipen en ‘s ochtends fit te genieten van mijn ochtend. Ik ben dus zeker wel een ochtendmens geworden.

2. Hoeveel slaap heb je nodig per nacht?

Ik heb minimaal wel acht uur slaap nodig. Anders voel ik mij niet lekker, futloos en ook heb ik sneller last van pms-klachten. Dus genoeg slaap is zeker wel belangrijk voor mij.

3. Waar mogen ze jouw voor wakker maken?

Je mag mij wakker maken voor een fijne vakantie naar de zon. Heerlijk om dan midden in de nacht op te staan en dan naar Frankrijk te rijden. Je weet dat je lang moet rijden maar het vakantiegevoel is overweldigend!

4. Een twijfelaar, 1-persoonsbed, 2-persoonsbed of lit-jumeaux? 

Absoluut een 2-persoonsbed. Ik moet wel wat ruimte om mij heen hebben en niet gelijk neus tegen neus liggen, hoe lief ik mijn mannetje ook vind.

Alles over bedcomfort en slaaprituelen in de ‘Slaaptag’

5. Wat is jouw voor het slapen gaan ritueeltje?

Voor het slapen neem ik eerst nog een bad of een douche. Daarna reinig ik mijn gezicht van make-up restjes. Dan leg ik de kleren klaar van mij en de kinderen. In bed lees ik of een boek of soms nog wat blogjes. Ik weet het, niet goed een scherm voor het slapen maar soms wel even ontspannen leesvoer.

6. Slaap jij met de ramen open of met de verwarming aan?

Als het zomer is slaap ik met de ramen, en zelfs met de balkondeur open. De verwarming staat nooit aan. Ik heb een hekel aan een te warme slaapkamer.

7. Droom jij veel?

Ja ik droom vooral als mijn hoofd niet rustig is.  Dus als ik stress heb of last van PMS. Ook droom ik vaak in de ochtend. Dan zijn het vaak de vreemdste dromen. 

8. Wanneer heb je voor het laatst uitgeslapen?

Oeh dat is heel lang geleden. Dat moet tijdens een weekend weg geweest zijn met mijn lief. Ik denk vorig jaar, hoewel ik niet langer slaap als half negen. 

9. Je ideale ontbijtje

Lekkere broodjes, genoeg keuze beleg, thee een sapje en mijn dag kan beginnen.

Alles over bedcomfort en slaaprituelen in de ‘Slaaptag’

10. En ten slotte: waar kom jij je bed voor uit? 

Deze lijkt een beetje op vraag 3 maar ik kom mijn bed graag uit voor een leuk uitje met de kids of een vakantie. Ook kom ik mijn bed graag uit voor ergens uitgebreid te ontbijten met mijn gezin of met mijn lieve man. 

Over de auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Wat geef jij je kind te drinken?
Moederschap

Wat geef jij je kind te drinken?

Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen gezonde voeding binnen krijgen. Ik ben niet obsessed of zo want er komt hier ook best eens een