‘Back to school’ #1 | Tips voor een stressvrije ochtend…

‘Back to school’ #1 | Tips voor een stressvrije ochtend…

Nog  een weekje en dan zit de Zomervakantie er al weer op. Het is echt voorbij gevlogen voor mijn gevoel. Nu de scholen weer zijn begonnen of bijna beginnen leek het mij leuk om een reeks ‘Back to school’ artikelen te schrijven.

De eerste staat in het teken van ochtenden. En met name die stressvrije ochtenden. Ik kan mij er zeker schuldig aan bevinden. Teveel in een ochtend proppen zodat je alsnog met een rot gevoel de dag start. Dat gaat mij in het nieuwe schooljaar natuurlijk niet overkomen😉. Met deze tips lukt het jou ook!

Tips om de dag goed te starten…

1. Sta een kwartier eerder op dan dat je gewend bent. 

Misschien denk je bah nog eerder op, maar dat kwartier kan zoveel schelen. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk je koffie drinken als de kinderen nog op bed liggen. Of je doet alle taken in stilte zonder honderd keer mama te horen. Zo fijn.

2. Rek je helemaal goed uit voordat je je bed uitstapt. 

Zelf deed ik dit eigenlijk nooit maar wil dit zeker gaan toepassen. Het is ontspannen en goed voor de doorbloeding.

3. Druk niet op die snoozeknop maar kom direct je bed uit. 

Ik moet zeggen dat ik hier persoonlijk niet zoveel moeite mee heb. Ik snooze nooit en spring (nou ja )stap er meteen uit. Als ik snooze word ik alleen maar meer chagrijnig en heb ik geen zin meer.

‘Back to school’ #1 | Tips voor een stressvrije ochtend…

4. Doe eerst alle ‘must do’ taken

Ga eerst douchen, aankleden en ontbijten. Heb je nog tijd over dan kun je altijd nog even scrollen langs Facebook en Instagram. Dit geeft een hoop rust.

5. Zet spullen die je een avond van te voren kunt klaarzetten ook die avond ervoor klaar. #storyofmylife

Dit is een punt waar ik nogal laks in kan zijn. Hoevaak ik niet ‘s ochtends tussen de schone was sta te graaien naar een kledingstuk wat dan ook nog even last minute gestreken moet worden. Of de meloen moet nog in stukjes en de broodjes gesmeerd. Dit jaar anders Patries!

6. Kies voor een makkelijk, snel maar voedzaam ontbijt. 

Het ontbijt is natuurlijk heel belangrijk om je dag fijn te starten. Om tijd te besparen kun je bijvoorbeeld kiezen voor een groene smoothie. Of je maakt havermout een avond van te voren klaar en geniet van overnight oats. Lekker, gezond en voedzaam.

7. Zet je favoriete muziek aan in de ochtend. Zo ga je veel vrolijker de deur uit.

Ik merk dat als ik de radio aanzet ik veel sneller wakker ben. Waarom geen favoriete cd. Lekker hoor even meezingen met de Dijk of Anouk.

8. Iets flexibeler naar jezelf en je kind mag best.

Het is niet zo erg als je kind nog een broodje eet in de auto of de haartjes zitten niet spik en span en de tandjes zijn een keer niet gepoetst. Er zijn belangrijkere dingen in het leven. Ik kan mij hier in de ochtend wel behoorlijk druk om maken en denk meer mama’s met mij. Gelukkig heb ik een lieve man die mij dan even terugroept.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *