Bananenbrood met pure chocolade…

Bananenbrood met pure chocolade…

Als je mij al iets langer volgt, weet je dat ik dol ben op chocolade. Dus waarom niet eens een gezond tussendoortje met mijn all time favorite. Bananenbrood met pure chocolade.  En ik kan je vertellen, dit cake-achtige brood is lekker als ontbijt, tussendoor maar ook een heerlijke traktatie voor je visite. Als dat over een tijdje weer mag uiteraard😉. Voor nu hou je ‘m lekker voor jezelf.

De ingrediënten

  • 3 grote rijpe bananen
  • 50 gr pure chocolade min 70%
  • 6 el (raw) cacaopoeder
  • 130 gr havermout
  • 3 eieren
  • 1tl bakpoeder
  • 1el kaneel
  • Klein snufje zout

Hoe ga je te werk?

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Prak de bananen fijn tot een papje, je kunt dit natuurlijk ook in de keukenmachine doen. Voeg alle ingrediënten toe behalve 1 banaan en de pure chocolade. Mix tot een glad beslag.

3. Breek de  chocolade in stukjes en snijd de overige banaan door de helft. De ene helft gebruik je voor het brood te garneren de andere helft prak je in grove stukken

4. Voeg de gebroken chocola en de bananenstukjes aan het beslag toe. En schep dit nog even goed door het beslag. Zo heb je als het brood klaar is van die heerlijke gesmolten stukjes chocolade in je verwenmoment.

5. Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort het beslag in de cakevorm.  Druk nog even goed aan met een lepel in alle hoekjes.

6. Als laatste snijd je de andere helft van de banaan in dunne repen en leg dit boven op het beslag. Je bananenbrood mag in de oven voor 45 minuten.  Check met een saté prikker of het brood goed gaar is.

Dit is toch een ware traktatie? Ik vind het ideaal als snack rond 15 uur op kantoor. Ik vries het brood per plakjes van twee in en haal deze ‘s ochtends uit de vriezer. Ideaal voor naar werk. Door de chocolade is deze wel toegevoegd met extra suiker.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *