Afgelopen zondag heb ik mezelf en de kinderen getrakteerd op pannenkoeken. Een recept voor gezonde pannenkoeken heb ik al vaker gedeeld. Hier en hier. Deze is net even anders en zeker niet minder lekker. Ideaal voor de luie zondagochtend of gewoon wanneer je zin hebt in iets lekkers.
Ik had nog wat boekweitmeel in de kast staan. Ik gebruik dit om glutenvrij brood te bakken. Het ideale recept daarvoor heb ik nog niet gevonden maar dat terzijde. Even terug naar de pannenkoeken. Boekweit is daar dus ideaal voor. Een heerlijk glutenvrije pannenkoek recept, lees je mee?
Ingrediënten
- 100 gr boekweitmeel
- 150 ml amandelmelk
- Grote el Griekse yoghurt
- 1 ei
- 1el kaneel
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
Hoe ga je te werk?
1. Pak een mengkom en doe het boekweitmeel erin, voeg het ei toe. Meng dit goed door elkaar.
2. Voeg de amandelmelk en de Griekse yoghurt toe en roer tot een egaal beslag.
3. Voeg het bakpoeder de kaneel en het zout toe. En roer nog even goed door.
4. Doe een klein beetje kokosolie in de koekenpan. Schep met een lepel twee kleine hoopjes beslag in de pan tot er twee kleine pannenkoekjes ontstaan. Wacht tot de pannenkoekjes een beetje droog zijn aan de bovenkant en flip ze dan om. Als ze aan beide kanten mooi bruin zijn kun je ze eten en garneren met Maple Syrup of honing en eventueel wat kaneel en noten.
Geniet gezond!!