Doe jij aan de tandenfee?

Doe jij aan de tandenfee?

Mijn zoontje en ik waren laatst bij de tandarts. En wat bleek, er zitten al twee tandjes los bij mijn zoontje. We hadden zelf ook wel een vermoeden dat zijn ondertand los zat maar het was nog niet helemaal duidelijk. Zelf hij zelf had het ook nog niet echt door. De tandarts deed zijn controle en vertelde ons heel verrassend dat er zelfs twee tanden los zaten. Dat was wel even een verrassing voor mij.

Mijn zoontje vindt het gelukkig helemaal niet erg. Hij zei laatst juist dat hij het zooooo leuk vindt dat zijn tanden los zitten. Ik dacht natuurlijk gewoon dat hij trots was op zichzelf dat hij zo’n grote jongen wordt, totdat het verhaal van de tandenfee om de hoek kwam kijken. Oja, de tandenfee, die bestaat natuurlijk ook nog. Ik dacht dat hij dit verhaal wel gehoord zou hebben op school of via een vriendje of vriendinnetje. Ik vroeg het hem en geen van dat alle kwam voor in zijn antwoord. Hij had het verhaal van de tandenfee gehoord via Peppa Pig. Ja echt waar, gewoon via een filmpje op de tablet. Ik ben natuurlijk een beetje gaan doorvragen.

“Wat betekent het dan precies die tandenfee, wat doet ze dan?” ” Nou mama, als je tandje eruit is moet je het tandje onder je kussen leggen en als je dan de volgende ochtend wakker wordt, ligt er een gouden muntstuk.” “Oke en dit weet je zeker?” “Ja echt waar mama ik weet het heel zeker.”

Ik vind het aan de ene kant zo schattig dat hij er zo in gelooft dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om te zeggen dat het allemaal niet waar is. Ja ik weet het, ik lieg glashard in zijn gezicht. Maar het smoeltje als hij ziet dat er een muntje onder zijn kussen ligt, is toch onbetaalbaar. Ik denk dat hij mij wel kan vergeven als hij een jaar of tien is.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *